Gehör: Wie funktioniert das Gehör und was tun bei schlechtem Gehör?

Hallott - Hogyan működik a hallás?

A hallás döntő az ember egyik legfontosabb érzése - halláshoz. Ezenkívül központi szerepet játszik az egyensúly érzetében. Halláshoz a levegőbe továbbított hang a fülbe vezeti a fülpoharakból. A hang a középső fül fölött a belső fül fölött sétál a belső fülig. A belső fülben a hangot elektromos idegimpulzusokká alakítják. A meghallgatási központ továbbítja ezt az újonnan megszerzett információt az agy hallási központjához. A hallásfeldolgozás végül az agyban zajlik, ahonnan a hallgatási benyomás eredménye.

Szerkezeti tartozás - Hogyan épül a hallás?

A hallás külső, közepes és belső fülekből készül. A fülcsatorna felosztható a belső és a külső fülcsatornába. Ami kívülről látható, a külső fül. Ha belül nézel, a külső fülcsatorna látható. A belső fülcsatorna viszont a belső fül része. További információt találhat a fül anatómiájáról itt .

Rossz hallás - Mit kell tenni a rossz halláson?

Az egészséges fül még a legfinomabb árnyalatokat is érzékeli. A hallás megkülönbözteti a fontos hangjelzéseket, és így lehetővé teszi a nyelv észlelését még akkor is, ha környezeti zaj van. Ez annál korlátozottabb, ha a hallás romlik.

A hallás romlása sokféle oka lehet, beleértve a stressz, stroke , növekvő életkor , de túlzottan zajszennyezés . Ha úgy érzi, hogy a meghallgatás romlott, akkor ezt feltétlenül ellenőrizni kell, és szükség esetén kezdje el a kezelést hallókészülékekkel.

A demencia tartozik - Mi köze van a demencia a halláshoz?

Bár a kapcsolatok még nem voltak tisztázva, úgy találja, hogy egy kezeletlen A hallásvesztés növeli a demencia kockázatát . Ha a hallás gyengesége magas, akkor azt is feltételezzük, hogy a kockázat megdöbbent. Ennek megfelelően az első egy rosszabbító hallás jelei < /// span> A kezelés a lehető leghamarabb elindítható. Így lehet aktívan megakadályozni a nemkívánatos következményeket.

Mesterséges hallás - Cochlea implantátum

mesterséges hallás egy cochlea implantátum (ci) a meghallgatást egy bizonyos mértékű helyreállítási fokozatba helyezi. - A CI különböző körülmények között alkalmas. A beültetés után intenzív hallásképzésre van szükség, de a meghallgatás során sem lesz „korábban”.