Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

halló implantátum láthatatlan

A cochlea implantátum elektronikus hallási protézis. A hangot elektromos jelekké alakítja, és közvetlenül a hang idegbe továbbítja. A fülben lévő sérült területek elkerülhetők.

A

cochlea implantátummal történő kezelést csak kivételes esetekben vették figyelembe, egyoldalú süket, mivel attól tartottak, hogy a cochlea implantátum ronthatja a nyelv megértését a normál hallás fülén. A Freiburgi Egyetemi Klinika azonban egyértelműen megcáfolta ezt.

Egyoldalú zsibbadás késői következményei

Az egyik oldalú süket oka lehet például a fül veleszületett rendellenességei, a kürt idegi daganatok (tehát az egyensúlyban vagy a fej csiganel), a fej sérülései vagy a hallás esése. Az orvosi tanulmányok kimutatták, hogy a hosszú távú egyoldalú süketnek súlyos következményei lehetnek az érintettek számára. Például, ez a memória és más mentális készségek károsodásához vezet, és növeli a demencia kialakulásának kockázatát.

Több: Idővel ez a károsodás társadalmi elszigeteltséghez is vezethet, mert pl. B. A nagy családi összejövetelek vagy a barátokkal való éttermi látogatások óriási terhet és erőfeszítést jelentenek az érintettek számára. Gyakran végül elkerülik az ilyen helyzeteket.

műtét a fül mögött

A cochlea implantátum segíthet ezeknek a betegeknek a galamb fülén hallni. Az elektronikus hallási protézis hang számítógépből és egy elektróda tekercsből áll.

A műtéti beavatkozás során a csontban lévő elektróda tekercset implantálnak a beteg füle mögött. Innentől kezdve az egy milliméteres vékony elektródot gondosan beillesztik az audio -idegbe, ahol az elektromosan stimulálja a hallóideg. Ilyen módon a külső zajokat közvetlenül és kitérő nélkül továbbítják a hang idegre.

Azokban a betegekben, akiknek az egyoldalú süket oka schwannom, azaz jóindulatú daganat az audio csigában, a cochlea implantátum használata hosszú ideig lehetetlennek tartott. Általános szabály, hogy a daganat teljesen kitölti a cochleát és néha az egyensúlyi szervet. A daganat eltávolítása után már nincs elegendő szövet az implantátum használatához.

Az új műtéti technológia szintén segít a tumoros betegek számára. A klasszikus módszerrel ellentétben az audio csiga kemény kapszulája működik. Fontos azonban, hogy a szarvak helyét megőrizzék.

Ezután a daganatot teljesen eltávolítják, és a cochlea implantátum elektródját a cochlea maradék tompa körül a hallócellákkal helyezzük el. A cochlea kapszuláját ezután rekonstruálják, azaz H. tele a beteg saját anyagával. Eddig 30 beteget sikeresen szállítottak egy cochlea implantátummal.

csak hat hónap elteltével normalizálás

A Cochlea implantátum "bekapcsolása" utáni első hallgatási benyomás minden betegnél eltérő. Nem szokatlan, hogy a fuvarozó azonnal felismeri a technikus hangját, és közvetlenül megértheti szavait. Mindenesetre a hang benyomása szokatlan: a tinulák, mechanikusan, mesterséges, mint számítógépes hang. Más esetekben az akusztikus észlelés az első napokban zajokra és hangokra korlátozódik.

Lassan az agy elkezdi elemezni az új hallgatási benyomásokat, és ismert hangmintákkal kompenzálja őket. Ezt önmagában végzik el, de támogathatók és felgyorsíthatók az utógondozás és a rehabilitáció megfelelő gyakorlataival. Fokozatosan a nyelv visszatérése és a hangok, hangok és zajok megértése természetesebbé válik. Legalább fél évig tart, gyakran hosszabb ideig, amíg egyértelmű, differenciált hangérzékelés el nem éri, amelyet ismét "gyönyörűnek" tekintünk.