Glückliche Ärztin

Mi az a (hang) audiogram?

A tonnás audiogram a hallás grafikus, részletes ábrázolása. A bemutató a légvonal hallgatási görbéjén és a csontvonal hallgatási görbéjén zajlik. Ez a mérés következtetéseket vonhat le a létezésről, a hallás gyengeségének fokáról és típusáról.

A tesztet könnyen és gyorsan elvégezhető a fül-, orr- és torokorvosnál, vagy egy akusztikusnál. Általános szabály, hogy a hang audiogram létrehozása az egyik első intézkedés, ha a hallás gyengeségének releváns tüneteit észlelik.

Az alábbiakban megtanulja, hogyan jön létre az audiogram és hogyan kell értelmezni. Ha szeretné ellenőrizni a meghallgatását, bármikor megbeszélheti a ingyenes hallási teszt -ot.

Hogyan jön létre egy audiogram?

egy audiogram létrehozásához a beteget először fejhallgatóra helyezik, és egyedi hangon játszanak. A térfogat egyre növekszik az 5dB lépésekben a mérés során. A beteg kézi jelzéssel mutatja be, hogy hallja -e a hangot.

Az eljárást megismételjük különböző frekvenciák esetén . A hallási küszöb , amelyből hangos észlelés történt, a teljes frekvenciatartományban megjelölik, ami végül a hallgatási görbe eredményét eredményezi. Természetesen a teljes mindkét fül számára végrehajtásra kerül.

A csontvonal -görbe esetén a fejhallgatót egy csont emelő hallgató helyettesíti. Ez a koponya csontához közel fekszik, és a hang átvitelét a csontokon keresztül teszteli. Ismét különböző frekvenciákat és térfogatokat ellenőrzünk, a küszöbértékeket húzzák, és végül egy görbéhez kapcsolódnak.

audiogram magyarázat/ struktúra

A hangmagasságot vízszintesen alkalmazzák a -ban, és a Hz -ben frekvenciaként van megadva. A függőleges tengely a térfogatot mutatja db -ben. A szokásos módon hallott serdülő hallási küszöbértéke egy húzott nulla sort jelöl. Két vonal ábrázolja a levegő és a csontvonal hallgatási görbéit.

A légvonalat vonalként mutatjuk be a körökkel . A csontvonal viszont az audiogramban sorként vonalként van rajzolva. Ezenkívül általában különböző színekkel működik a különböző fülek megjelölésére. Általában a jobb fül piros, a bal fül kék színű.

A két görbe együttesen képezi a pontos diagnosztikát, és bizonyítékot szolgáltat arra, hogy például a hagyományos hallókészülékekkel történő kezelés vagy a nem zavaró hallgatási görbe így nézhet ki:

Ha a hallásküszöb az alábbiakban van a nagy mennyiség irányában, ez a hallásvesztésről szóló különféle fokokról szól:

20-40 dB - Enyhe halláscsökkentés

40-60 dB - Átlagos halláscsökkentés

60-75 dB -Közepes -nehéz halláscsökkentés

75-95 dB - Erős halláscsökkentés

95+ db - High -Grade Halláscsökkentés

A kapcsolódó frekvenciatartomány az y tengelyen is olvasható. Kombinációban a megmutatja, hogy mely frekvenciaterületek vannak halláskárosodás . A halláskárosodás különféle típusai megkülönböztethetők az audiogrammal.

Audiogram hangvezetési hallásvesztés

A hangvezetés látható, ha a csontvonal -görbe normál tartományban van , de a légvonalnak hiányos van. A légvezeték -görbe tehát a csontvonal görbe alatt van. Mindent megtalálhat az okokról, a tünetekről és a hangvezetés kezeléséről.

audiogram hang szenzoros hallásvesztés/ hallásvesztés

A hangérzékelés vagy a belső fülhallás az audiogramban látható, az alábbiak szerint: a levegővezetés és a csontvonal -görbe szorosan együtt vannak . Ez azt jelenti, hogy mind a légcső, mind a csontvonal károsodott. További információk az okokról, a tünetekről és a hang szenzoros halláskárosodásának kezeléséről.

itt .

audiogram mély -hang halláscsökkenés

A Ludo hallásvesztéssel ellentétben a mély halláscsökkenés a mély frekvenciák területén látható. A hallásküszöb növekvő gyakorisággal csökken. További információ a hallásról -Több hallásvesztés itt .

</p>
<h3> audiogram középső hang hallásvesztés </h3>
<p> Az audiogramban egy középtávos hallás esetén a hallgatási görbe pazarlása a középső területen </strong> meghatározható. A különösen magas és mély frekvenciák alacsony hallási küszöbértékkel bírnak, bár a közepes frekvenciákat csak magasabb térfogatnál érzékelik. <a href= itt többet megtudhat a hallásvesztésről.

audiogram kombinált halláskárosodás

an kombinált hallásvesztés A hangkezelésből és a hang szenzoros hallásveszteségéből egy sztrájkoló csontban van jellemezve. - és a hangvonal görbe . Tiszta hang iránymutatások A csontvonalban nem lehet felismerni, tiszta