Információ a magánháztartásokhoz

Az elektromos és elektronikai eszköz törvénye (Elektrog) különféle követelményeket tartalmaz az elektromos és elektronikus eszközök kezelésére. A legfontosabbak itt vannak összeállítva.

1. A régi eszközök külön felvétele

A

A hulladékká váló elektromos és elektronikus eszközöket régi eszközöknek nevezzük. A régi eszközök tulajdonosait a válogatott települési hulladékkal elválasztott elszámolás csökkenésével kell rögzíteni. Különösen a régi eszközök nem a háztartási hulladékokba tartoznak, hanem a speciális kollektív és visszatérő rendszerekbe.

2. Akkumulátorok és akkumulátorok

A régi eszközök tulajdonosainak általában el kell különíteniük a régi akkumulátorokat és a régi akumulátorokat, amelyeket nem a régi eszköz vesz körül, a detektálási ponton történő szállítás előtt. Ez nem érvényes, ha a régi eszközöket a közjogi ártalmatlanító szolgáltatóknak nyújtják be, és ott választják el más régi eszközök újrafelhasználására való felkészülés céljából.

3. A régi eszközök visszatérésének lehetőségei

A magán háztartások régi eszközeinek tulajdonosai beadhatják a közjogi ártalmatlanító intézmények beszedési pontjait vagy a gyártók vagy a kiadók által a villamos energia értelmében létrehozott visszatérő irodákat. A gyűjtési és visszatérő pontok online könyvtárát itt találhatja meg: https://www.ear-ystem.de/ear-bekirung/sammel-und-rueckiehtellen.jsf

4. Adatvédelmi megjegyzés

A

A régi eszközök gyakran érzékeny személyes adatokat tartalmaznak. Ez különösen az információs és telekommunikációs technológiák, például a számítógépek és az okostelefonok eszközeire vonatkozik. Felhívjuk figyelmét, hogy saját érdeklődése szerint minden végfelhasználó felelős az ártalmatlanítandó régi eszközökre vonatkozó adatok törléséért.

5. A "keresztezett -out szemét can" szimbólum fontossága

Az elektromos és elektronikai eszközök keresztezett hulladéklerakódának szimbóluma azt jelzi, hogy az adott eszközt az élettartam végén külön kell észlelni a válogatott elszámolási csepptől.

Alt