Binaurale Hörgeräte

A hallókészülékek útmutatója mindkét fülén

A hallókészülék magas műszaki segítség. Össze lehet hasonlítani egy számítógéppel. A régi -divatú hallókészülékek már elmúltak, mivel mind a technológia, mind az optika jelentősen megváltozott. A mai hallókészülék sokkal több, mint egy egyszerű hallgatási erősítő. Számos speciális funkciót használ. Beszélésről beszélünk a So -nevű binauralitásról is.

Ez az útmutató elmagyarázza az Ön számára, hogy mi van a binaurális hallókészülékek mögött, és hogy ez a funkció hogyan támogatja Önt hallgatás közben. Nagyon szívesen kérünk tanácsot a hallókészülék -szakértőinktől az adaptációval és a kiválasztással kapcsolatban. Hívjon minket, vagy küldjön üzenetet a hallásvesztésről. A tanácsadás kötelezettség nélkül és ingyenes.

A mai és a korábbi hallókészülékek összehasonlításában

Tud -e emlékezni az eredeti korábbi hallókészülék -modellekre is? Ezek csak megerősíthetik a kapott hangot. Ez egymástól függetlenül történik. Nagyon másképp működik egy modern bineal hallórendszerrel. A modern folyamatot az utóbbi években fejlesztették ki. Ez a természetes halláson alapul. Ez azt jelenti, hogy mind a bal, mind a megfelelő hallókészülék kapcsolódik, kommunikálnak egymással, és kommunikálnak. Számodra ez óriási minőséget jelent, ha a hallási rendszerek kommunikálhatnak egymással. A kezdeti helyzettől függően ezek intelligensen koordináltak.

Természetes hallás binaurális hallókészülékkel

Az agynak sikerül kiszűrnie a nyelvet a hangból és elnyomni a zajt. Vannak megfelelő jelek a nyelv megértéséhez. Az akusztikusan igényes helyzetben is világosan megérthető a nyelvet is. Van problémája, ha sok zaj van körülötted, például egy étteremben vagy metróban vagy a buszon? Ha úgy gondolja, hogy szinte már nem érti meg a társait, akkor a helyzetet egy binaurális hallási rendszerrel orvosolhatja. Ez lehetővé teszi a teljes hallás akusztika javítását .

Üdvözöljük azt is, hogy elképzel egy hasonló helyzetet, ha például erős szél zajokon jár. Hallókészülék nélkül nem folytathat beszélgetést. A binaurális hallási rendszer automatikusan ellenőriznie kell, hogy a szél honnan származik, és melyik irányból származik a nyelvi jel. Csak a helyes jeleket veszik át a másik fülbe rádióval. A zavaró szélzaj hatékonyan elnyomja. Ez sokkal jobban működik a binaurális hallási rendszereknél, mint a hagyományos hallórendszereknél. Egy másik tipikus helyzet az, ha az egyik fülével hívásokat kezdeményez. Egy binaurális hallókészülék felismeri ezt, és ugyanakkor elnyomja a hang megerősítését. Ugyanakkor a telefonok és az összes jel zaját a másik oldalra is elküldik. Tehát mindkettőn hallhatja a szükséges füleket.

A mikrofon iránya

Új rendszerekkel, amelyeket a látás irányától függetlenül hallhat. Általában a mikrofon a látó irány szerint igazodik. De előfordulhat, hogy ült és dolgozik egy számítógépből. Ennek ellenére érdemes beszélgetni egy másik emberrel, aki oldalán vagy mögött van. Ilyen helyzetekben a régebbi hallási rendszerek elérik a korlátokat. A binaurális hallókészüléknél nagyon másképp néz ki. A binaurális hallókészülék pontosan abban az irányban fordítja a mikrofonokat, ahonnan a nyelv jele jön. Ennek eredményeként már nincs szüksége szemkontaktusra a problémamentes kommunikációhoz.

Orientáció az űrben

Általában két kútfunkciós fülre van szükség a problémamentes hallás biztosítása és a szobában való orientáláshoz. A legfinomabb különbségeket a Hallóközpont ismeri el. Különbséget kell tenni a bal és a jobb fül között, amikor a jelek megérkeznek. Tehát hozzárendelhet egy pozíciót a szobában a jelhez, és megtalálhatja azt. Beszélnek az úgynevezett fej árnyékoló hatásáról. Biztonságos irányított értékelés akár egy binaurális rendszerrel is lehetséges a jelfeldolgozáshoz.