Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

fülbetegségek - Gyulladt fülcsatorna

Terápia, tünetek és hallásgyulladás okai

Amikor a fülcsatorna gyullad meg, a gyulladás általában allergiás, gombás vagy baktérium. Nem csak maga a bőr, hanem a külső fülcsatorna szubkután bőrét is befolyásolja. Időnként még a dob szőrme vagy az egész auricle világít. Ebben az esetben beszélnek a myringitisről.

Ez a cikk információt nyújt a meghallgatás gyulladásáról. Mindent megtudhat a gyulladás eredetéről és okairól. Elmagyarázzuk az orvos és a terápiák diagnózisának tüneteit és mindent. Hallókészülék -szakértőink szívesen válaszolnak minden esetleges kérdésre. Szívesen írsz vagy hívj minket. Tanácsadásunk kötelezettség nélkül és ingyenes.

Hogyan hallható?

A mikrotraumák gyakran a gyulladás hallásának kiváltó tényezője. Jellemző példa a kisebb bőr sérülések, amelyek például akkor merülnek fel, amikor a füleket intenzíven megtisztítják. Általában pamut tamponot használnak. Akkor a halló bőr sérült, amelynek fenti következményei vannak.

Ennek oka lehet a

allergiás reakciók és a bőr szenzibilizációja is. Ezt gyakran bizonyos hajmosó vagy más mesterséges eszközök okozzák. Példák a szappanok vagy a hajpermet. A megnövekedett csontképződés vagy a krónikus otitis -közeg szintén felelős a fenti betegségért. A hallás gyulladását akár dermatitis, psoriasis vagy neurodermatitis okozhatja.

A tünetek

A kereső gyulladás tipikus tünetei között szerepel egy erős viszketés, vagy akár súlyos fülfájás is. Ezek különösen akkor érezhetők, ha valamit nézel ki, vagy ülsz a huzatban. A fülében a hang továbbítása szintén zavarható. Ennek eredményeként csak a párolt hangokat érzékelheti. Nem egyértelműek, sem egyértelműen. A fülcsatornát néha a nyálkahordozás felhalmozódása is megduzzad. Ez a fajta gyulladás vagy száraz, a megfelelő bőrmérlegekkel, vagy tápláló formában, szekrécióval. Nagyon ritka esetekben még a környező csontszövet is érinti.

A hallásgyulladás diagnosztizálása

Mindenekelőtt éreznie kell és ellenőriznie kell a fülcsatornáját. Ez egy orvos. A tályog vagy a furunkel lehet az egész oka. Fontos ellenőrizni, hogy a fájdalom a fülpohara visszavonásakor történik -e. Mindenesetre konzultáljon a nyaki orrával. Ennek közelebbről meg kell vizsgálnia a gyulladást. A hallási teszt és a felülvizsgálat is segíthet, vagy a halló folyosó kenetét vagy tisztítását.

Hogyan kezelik a hallásgyulladás?

Fontos, hogy a füldugógyulladás duzzanata csökkenjen, és hogy a hibás hallás helyreállítható. A feltételes hallásvesztés ezután csökkenthető. Ezért az elsőnek a fülcsatorna tisztításának kell lennie. Amint az orvosnak világos lelete van, a krémek vagy a kenőcsök felhasználhatók a megfelelő gyógyszerrel. Ha súlyos eset van, akkor néha az antibiotikumok beadására van szükség. A legtöbb esetben azonban a gyulladást viszonylag könnyű ellenőrizni és kezelni.