Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

High -hangos hallás - Meghatározás

A magas hangon hallás a halláscsökkentés leggyakoribb kifejezése, és könnyű, közepes és magas szintű. A magas szintű, magas szintű meghallgatás lehet az oka annak, hogy meghatározzák a fogyatékosság fokát. Az ilyen típusú halláskárosodásra jellemző, hogy a magas frekvenciatartományra korlátozódik. A magas hangú hallásvesztést a presbyakusis )

  • Zajszennyezés
  • Betegségek
  • Genetikai hajlam
  • Tünetek: Ismerje fel a hallás meghallgatását több

    A magas frekvenciák nehéz az életmentő hallásban szenvedő emberek számára. A 2000 -es Hertz frekvenciáit a magas hangokig számolják. A beszélgetésekben néhány hangot - például S, F vagy H - különösen nehéz meghallgatni, általában a környezet unalmas észlelésével. Hasonlóképpen, a magas hangok, a twittering madarak, valamint a magas frekvenciájú jelek (például a zárt mosás jeleként a sípolás) elérhetetlenek maradnak az érintettek számára. Különösen feltűnő, ha azt találja, hogy a hallás mennyisége többnyire változatlan marad, és csak egyértelműbb hallásérzékelés érzése merül fel.

    A különböző intenzitású tünetek

    is expresszálnak, a magas frekvenciájú hallásvesztés expressziójától függően:

    Alt

    Halló hang hallásának diagnosztizálása

    A magas hangú hallásvesztés diagnosztizálásához először végezzünk hallási tesztet, és audiogramot készítenek. A hallásvesztés típusa és a károsodás mértéke meghatározható az audiogram alapján. Hallási zaj esetén a 2000 -es Hertz és a magasabb szintű hulladék az audiogramban.

    High -hangos hallás audiogram

    Ebben az audiogramban a hallóhangra jellemző görbe látható. A 2000 -es Hertz -től mind a csont, mind a légcső jelentősen csökken a növekvő gyakorisággal. Ez azt jelenti, hogy a beteg sokkal rosszabbat hallhat ettől a területről.

    Kezelés: Kezelje a magas frekvenciájú hallásvesztést

    A hallókészülékkel az elveszett frekvenciák újra hallhatóvá válhatnak és általában. Ha hiányzik a kezelés, akkor egyébként nehézségeket, bizonytalanságot és/vagy agressziót okozhat. Gyógyászati ​​vagy operatív kezelési intézkedések nem lehetséges.