Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

halló szemüveg

Bárki, akinek szüksége van egy megtekintésre és hallókészülékre, gyakran szembesül azzal a problémával, hogy mindkét támogatási intézkedés viselése nyomást vagy kellemetlenség érzését eredményezheti. A fülön belüli hallókészülékek használatán kívül a Goggles hallószemélyek potenciális ellátási lehetőséget jelentenek a szemüveg és a hallókészülék-viselői számára. A modell mind az előnyöket, mind a hátrányokat hozta, amelyek befolyásolják a különböző célcsoportokhoz való alkalmasságukat.

halló szemüveg vagy szemüveg hallórendszerrel?

A klasszikus hallópoharban a halló rendszert az üvegcsomagba kell felszerelni. A hallórendszer és a fül közötti kapcsolat átlátszó hallócsőn keresztül valósul meg, amely egy fülbe beillesztett otoplasztikával ér véget. Tehát a hallópohár nem zavaró, diszkrét és könnyen használható.

Alternatív megoldásként a szemüveget hallható rendszerekkel lehet ellátni, amelyeket a kattintson a System gombra. Ennek megfelelően a szemüvegmodell a kívánt módon választható meg, és a halló rendszer átalakítható, hogy a szemüvegek megváltozása rugalmas legyen. Annak érdekében, hogy a kattintási rendszert rögzítsük, csak a szemüveg keretének enyhe módosításait kell elvégezni.

Csontvezetés halló szemüvegek

Ha az otoplasztika beillesztése nem lehetséges, vagy a hagyományos hallókészülékek ellátása nem elegendő, akkor a csontvonással ellátott szemüveg választható. Ez a csontvezetési hallókészülékek egyik formája , amely a koponya csontján fekvő cégen keresztül működik. A csontvonal segítségével a hang átvitele rezgéssel történik, amely a hallgatási benyomást kezdeményezi.

Kinek a halló szemüveg megfelelő?

A

elsősorban a megfelelő hallópoharak alkalmasak azok számára, akiknek hallás- és vizuális segédeszközökre van szükségük. Különösen akkor, ha a szemüveg viselése a nap folyamán szükséges, mivel a hallgatási vonal csak kombinációban garantálható. A halló rendszerek kattintása a szemüveg gyakran megváltoztatásakor praktikusnak bizonyul, például napszemüvegre.

A halló szemüveg hátrányai

Kevésbé alkalmasak a szemüveget csak a vizuális segédeszközök szórványos hordozói számára, mivel a hallási teljesítmény mindig a szemüveg használatához kapcsolódik. A javítások is problematikusnak bizonyulnak. Ezek gyakran megkövetelik a hallópohár elküldését, ami azt jelenti, hogy a viselő tehát a viselő számára a javítási időszak alatt nem áll rendelkezésre.

hallókészülékek és szemüvegek viselése

Hallókészüléket és szemüveget viselni lehet -e, a fül alakjától és méretétől, a hallókészülék típusától és az egyéni követelményektől függ. A fül mögötti kellemetlen nyomás érzés felmerülhet, vagy egyszerűen csak úgy érzékelheti, hogy a fül mögött mind a szemüveg, mind a hallókészülék. Ezt a problémát a fülön belüli hallókészülékek révén lehet elkerülni. Ha azonban a visszafülű eszközöket részesíti előnyben, akkor használjon modern, viszonylag szűk modelleket, amelyek kevésbé zavaróak. Alternatív megoldásként a hallópoharak jó ellátási lehetőség az említett probléma elkerülése érdekében. A kombinált rendszerek hátrányait azonban nem szabad észrevenni.

halló szemüveg költsége

A hallószemüveg ára két szempontból áll: a hallókészülékek ára és az összeszerelés ára. Az összeszerelés során 80 - 150 euró árat kell feltételezni, a hallókészülék ára a modell és a technológiai szinttől függ.