Hörgerät für Katzen | MySecondEar

hallókészülék macskák számára

Sok macskatulajdonos keresi az interneten, könyvekben vagy speciális folyóiratokban, hogy tegyenek valamit macskáik hallásvesztéséről. A hallás -vándorolt ​​macskák más tulajdonosai tanácsot kapnak egy állatorvostól.

A fehér szőrmel rendelkező macskákat gyakran süket vagy csak hallásvesztés érinti, bár minden más macskát befolyásolhat, de nem olyan gyakran, mint a fehér szőrű macskáknál.

Sokan minden bizonnyal olyan hirdetésekkel is találkoznak, ahol halló macskákat keres. A projekt célja az volt, hogy a hallókészülék akusztikus hallókészüléket használjon macskának. Az ilyen macskák sok tulajdonosa részt vett ebben a tanulmányban.

Egy Kelet -Frisia akusztikus mestere, aki 1995 -ben kidolgozta a kutyáknak hallókészüléket, több mint 40 macskáról végzett tanulmányokat egy német egyetemi állatorvosi szakértőkkel együtt. Egy év elteltével egyértelmű volt, hogy ezeknek a macskáknak a vizsgálata nem süket, hanem csak hallásmód. Minden macska elég egészséges volt ahhoz, hogy jól megbirkózzon a művelettel.

Ezeket a macskákat csövet használták a hallókészülékhez. Digitális hallókészüléket használnak, amely nem zárja le a macskák termését. Ezzel a módszerrel ezek a macskák változatlanul folytathatják az agyban a szokásos akusztikus jelek feldolgozását. Ezeknek a macskáknak a zajok, amelyeket a műtét előtt már nem tudtak észlelni.

A hangot a nyitott fülcsatorna adja meg. A hallókészülék kis mérete nagyon fontos a macskákban, különben letépheti a hallókészüléket. Az akusztikus mester még két évig is tesztelte a készüléket szélsőséges körülmények között, például szaunában vagy nagyon hideg vízzel. Csak akkor volt, amikor egyértelmű volt, hogy a hallókészüléket ingyen lehet viselni, a macskák tesztjei megkezdődtek.

Időközben a művelet által létrehozott seb nagyon jól meggyógyult. Az elkövetkező napokban a hallókészüléket a macskák füléhez lehet rögzíteni. A hallókészülék kezdetben nagyon gyenge lesz, hogy a macska ne féljen, ha hirtelen olyan zajt hall, amelyet már nem hallott nagyon hosszú ideig. Az eszközt azonban a macskákban végzett művelet után kipróbálták, hullámok átvitele egy számítógépen.

A macskák nagyon pozitívan reagáltak az eszközre. Sok tulajdonos nagyon örül, hogy ismét látja hallássérült macskáikat. Ez a hallókészülék segíthet ezeknek a macskáknak a jobb élet élésében.