Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

hallókészülék viszket a fülben

Számos oka lehet annak, hogy a hallókészülék a fülben viszket. Az egyik lehetséges ok lehet a hallókészülék anyagának allergiája vagy a fülhallgató ellen. Egy másik ok lehet a fül fertőzése vagy irritációja.

Ha a hallókészülék a fülében, először vegye le és ellenőrizze a fülét. Ha vannak bőrpír vagy fájdalom jelei, akkor orvos vagy ENT szakembert kell keresnie.

A hallókészülékek fülben lévő viszketés elkerülése érdekében ellenőrizze, hogy a hallókészülék rendszeresen megtisztuljon. Ne használjon éles tisztítószereket vagy alkoholt a hallókészülék tisztításához, mivel ez károsíthatja az anyagot. Ehelyett használjon speciális tisztítószert a hallókészülékekhez, és tisztítsa meg a hallókészüléket naponta.

Fontos annak biztosítása is, hogy a hallókészülék megfelelően illeszkedjen, és hogy a fül áthaladása ne legyen túl szoros. Ha a fül áthaladása túl szoros, ez a fül viszketését és irritálását okozhatja. Ha a fül átadása túl laza, visszacsatolási zajok és csökkentett hallgatási élmény fordulhat elő.

Összességében fontos, hogy rendszeresen beszéljen az ENT -szakemberrel annak biztosítása érdekében, hogy a hallókészülék megfelelően illeszkedjen, és hogy minden probléma elismerhető és korán kezelhető.