Hörgeräte für Brillenträger: Hörgerät und Brille - geht das?

Bárki, akinek szüksége van egy hallókészülékre és szemüvegre, azzal a kérdéssel szembesül, hogy a két segítség kényelmesen és praktikus -e. Sokan attól tartanak, hogy a két szenzoros segédeszköz egyszerre nem lehetséges. De az All -Clear: A szemüveget és a hallókészülékeket teljesen lehetséges. Megtudhatja, hogy mely lehetőségek állnak rendelkezésre, és mire kell figyelnie ebben a bejegyzésben.

hallókészülék a fül és a szemüveg mögött

Van -e kellemes kopás, nagyban függ a fülének méretétől és alakjától, valamint a hallókészülék típusától. Az is döntő fontosságú, hogy a szemüveg a fül mögött ült. A túl erős feszültség nyomás vagy hajlított pohár szemüveg érzéshez vezethet, ahonnan a kényelem és az ülés szenved. Potenciális akadályt jelent a hallókészülékek és a szemüveg viselése.

A durván-dem-ear (hdo) hallókészülék használatakor. A modern modelleket használják, amelyek meglehetősen kisebbek és keskenyebbek. Tehát a fül mögött keskeny elkerülhető. Könnyebb azonban választani in-dem-ear (IDO) eszközök , amelyek eltűnnek a fülben, és így éppen igazságos Nincs szükség helyre a fül mögött. A zavaró tényező így kiküszöbölhető, a szemüveg és a hallókészülék könnyen használható.

szemüveg (integrált) hallókészülékkel - hallópohár

halló szemüveg Egyesület és vizuális segédeszköz egy termékben. Ebből a célból a hallókészülék -technológiát közvetlenül a szemüvegbe telepítik. A hallókészüléket viszont egy átlátszó tömlőn keresztül csatlakoztatják az otoplasztikához, amelyet a fülbe helyeznek. Ha nem lehet beilleszteni az otoplasztikát, akkor a csontok természetes funkcióját használjuk a hangvonalhoz. Ez sikeres az úgynevezett Csontvezetés hallószemüvegekkel . Ezeknek a speciális hallószemüvegeknek a fül mögött lévő csont közelében kell feküdniük, hogy a hang továbbadható legyen.

Csatlakozás a szemüveghez

A hallópoharak általában kattintási rendszerrel működnek: A hallókészülék -technológiát általában különböző szemüvegekhez lehet rögzíteni. Nem kell ehhez új vizuális segédeszközöket vásárolnia, mert a jelenlegi szemüveg általában konvertálható, hogy a kattintási rendszer használható legyen.

halló üveg: Előnyök és hátrányok

Enyhe használhatóság és kezelése meggyőzi a hallópohár világos előnyeit. Az akkumulátor -rekesz és a kezelőszervek könnyen hozzáférhetők közvetlenül a szemüvegen. Ezenkívül a kombinált szemüveg pontszámot mutat a hallókészülék különösen észrevétlen integrációjával.

A halló szemüveg használata problematikussá válik, ha csak bizonyos helyzetekben szemüvegre van szükség. A különböző vizuális segédeszközök igényei különböző helyzetekben is megnehezítik a hallószemüvegek használatát. Ezekben az esetekben elkerülni kell az egyik AIDS egyikét, vagy a kattintási rendszer gyakori megváltoztatását kell elfogadni. A javítások is meglehetősen nem praktikusak, mivel a javító elem elküldésére gyakran szükség van, ami elsősorban a hallópohár diszfunkciójához kapcsolódik.

Következtetés: szemüveg és hallókészülék - ez működik!

Összefoglalva, elmondható, hogy ez nem jelent problémát, ha látványos és hallókészülékre van szüksége. A szemüvegek, hallókészülékek és fülek jellegétől függően a hdo hallóegység használható. Ugyanakkor kiderül, hogy praktikusabb a IDO hallókészülékek használata , ha lehetséges. Végül a halló szemüveg elérhető, amely mind az otoplastikával, vagy csontként kapható változatként is elérhető. csőváltozat.