Hörgeräte für Hunde

Mit kell tudni a kutyák hallásvesztéséről

tudta, hogy a macskák 55 Hz és 79 kHz között hallják, és a kutyák 67 Hz -től 44 kHz -ig terjednek. Összehasonlításképpen: az átlagos ember csak 20 Hz -től 20 kHz -ig hall. Ezek a számok azt mutatják, hogy az állatok jobban hallják, mint mi. A kutyának szelektív meghallgatása is van. Ha alszik, hagyja, hogy zavart legyen, hacsak nem hallja az élelmiszer -dobozt vagy a tartót.

Ez azért lehetséges, mert a kutya szenzoros sejtjei nem közvetlenül kapcsolódnak a fülhez, hanem speciális idegrendszerekkel. A kutya ezt a kívánt módon be- és kikapcsolhatja. A kutyák különösen mély és különösen magas hangokat hallnak. Tehát ha a kutya nem hallja, akkor nem igazán segít sikítani. A magasabb hangmagasságú csendes parancsnak sokkal értelmesebb. Akkor a kutyája jobban érzékeli a hangot.

Összességében 17 fülfül segíti a kutyát a zajok megkeresésében. A kutya a fülét egymástól függetlenül igazíthatja annak érdekében, hogy megragadhassa az egyik zaj forrását. A kutyák emiatt hallják a tulajdonosukat, még akkor is, ha nem látják. A jó meghallgatás kutyát és tulajdonosot használ. De mit kell tenni, ha a kutya már nem hallja a tulajdonosát?

Az állatok szintén elveszíthetik hallásukat. Akkor új típusú kommunikációt kell találnia az állattal. Ez karakterekkel vagy hallókészüléken keresztül történhet a kutya számára. De vannak -e megfelelő hallókészülékek is a szeretett négylábú barátnak?

A hallásvesztés tünetei a kutyában

A kutyád nem tudja megmondani, ha nem hall téged. Végül is nem kérdezi, és nem kérhet valamit megismételni. De vannak más módok is annak meghatározására, hogy a kutyája rosszul hall -e. A hallásvesztés meglehetősen biztonságos jele az, hogy a kutyája nem reagál a mindennapi zajokra. Például, ha a kutya a nyikorgó kedvenc játékok, felhívja vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyja a háztartási gyűrűt. Lehet, hogy a kutyád megijedt, amikor felébresztette, mert nem hallotta, hogyan jutott hozzá. A halláskárosodásban szenvedő kutyák is gyakrabban ugatnak. Ennek oka az a tény, hogy a kutya ugatás közben már nem hallja magát.

hallásvesztés okai a kutyában

A

Az állatok a fül sérülése esetén is elveszítik hallásukat. Ez megtörténhet az apró szőrei tüszők károsodása és a fül belsejében. Az idősebb állatokban az idegek degeneráltak, és néhány állatnak születése óta rossz idegei voltak a fülükben. A dobhártya daganata vagy repedése szintén károsodást okozhat. A fül vagy trauma gyakori gyulladása hosszú ideig hallásvesztést eredményez. A kutya tehetségvírus különösen erősen megtámadhatja a kutyák hallását. Ezt a vakcinázás útján lehet elkerülni.

hallásvesztés kezelése emberekben

A hallásvesztés nagy részét nem lehet megfordítani. A tudósok azonban nehéz újra regenerálni a szőrtüszők számát. A tervező egerek, amelyek hasonlóak az emberekhez, ezért kísérleteket végeznek az egerek halláskárosodására. A versenyző egerek bármilyen áttörése áttörést jelenthet az emberek számára is.

A kutatók már az állatokból származó őssejteket injektálták az éretlen idegsejtekbe, és így visszaállítják azokat. A meghallgatást 10 hét alatt akár 46% -kal lehet visszaállítani. A tüszők cseréje segít a hallásvesztés 15 % -ában, amelyeket a neuropathia váltott ki. Egy ilyen sikert még nem lehetett rögzíteni más típusú halláskárosodásban. A rosszabb hallással rendelkező állatok ennek megfelelően alkalmazkodnak a környezetükhöz. A meghallgatás elvesztése nem befolyásolja annyira. A többi érzéke kompenzálja a hallásvesztést.

hallókészülék a kutya számára - megtérül?

A kutyában hallásvesztés esetén a hallókészülék a hallásvesztés kompenzálására is lehetőséget kínál. Az Aubery Egyetemen egy orvos fejlesztette ki a kutya hallókészülékét egy emberi hallókészülék alapján. Műanyag tömlő és habdugókkal ezután csatlakoztatta a készüléket a kutya fülcsatornájához. Nem minden kutya tolerálja a fülben lévő idegen testet. Mivel ezek visszatarthatók, a kutyák hallókészülékei nem olyan gyakoriak. Az orvosok jelenleg egy cochlea implantátumot kutatnak kutyák számára. De drágák, és nincs garancia arra, hogy működnek.

Nem minden kutya fogadja el a hallókészüléket a fülében. Ezenkívül a hallókészüléknek csak akkor van értelme, ha a kutya még mindig hallja az egyik fülét. Mindenesetre szükség van a kutya egyedi produkciójára. Ennek oka az, hogy az emberek és kutyák fülcsatornája jelentősen különbözik. A kutyának függőleges és vízszintes fülcsatorna van. A hallókészüléket hab gumi borítja, majd alkalmazkodik a fülcsatornához.

Az ilyen hallókészülék betétjéhez azonban a kutyát immobilizálni vagy érzésteleníteni kell. Egy kutya nem érti, hogy továbbra is maradjon. Ez az oka annak, hogy a hallókészülék használata a kutya számára orvosi beavatkozás. Ebben az esetben mérlegelnie kell, hogy a hallókészülék valóban használ -e, vagy csak a kutya stresszét jelenti -e. Ez az oka annak is, hogy a kutya hallókészülékei drága befektetés lehetnek, mivel ezt nem mindig lehet előre mondani, hogy ez megtérül -e. A kisebb kutyák gyakran jobban veszik az idegen testet, mint a nagyobb kutyák.

Nagyon türelemmel és képzéssel megszerezheti a kutya jelnyelvet is. Ezért a kutyák hallókészülékei felé mutató lépést nem mindig ajánlott. A hendikeppel rendelkező kutya kihívást jelenthet, de maga a kutya gyakran jól megbirkózik a hendikével.

Másképp néz ki a drága rendõrség vagy személykeresõknél. Ebben az esetben a hallókészüléknek értelme lehet, hogy a kutya készen álljon a használatra. Ugyanakkor, az emberekhez hasonlóan, a kutyának időre van szüksége ahhoz, hogy megszokja a készüléket. Ez hosszú utat jelenthet, amíg a kutya újra meghallja a parancsokat, vagy újra felugrik az adagolódobozral.

A kutya hallókészülék költségei

A fülön belüli hallókészülékekkel végzett

tesztek sikereket mutattak a kutyák vizsgálatában. Ha azt gyanítja, hogy az állata rosszul hall, vegye fel a kapcsolatot egy állatorvossal. Ez megtervezheti a hallókészülék további eljárását.