Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

hallókészülékek a nagyon szoros fülutcákhoz

A

hallókészülékek fontos segítséget nyújtanak a halláskárosodásban szenvedő emberek számára, mivel segítenek nekik a hangok és a nyelv jobb észlelésében. A nagyon keskeny fülek azonban kihívást jelenthetnek, mivel a legtöbb hallókészüléket szabványosított méretekre és formákra tervezték. A nagyon keskeny fülekkel rendelkező emberek számára a hallókészülékek viselése kényelmetlen vagy akár fájdalmas is lehet.

A probléma egyik lehetséges megoldása az egyedi gyártású füldarabok használata, más néven otoplasztikák. Ezeket külön -külön adaptálták, és kényelmes és pontosan pontos illeszkedést kínálnak. Egy speciális laboratórium előállítja az otoplasztikát azáltal, hogy benyomást kelt a fülcsatornáról, majd a füleket ennek megfelelően modellezi.

A nagyon szűk jövedelemmel rendelkező emberek számára azonban az otoplasztikák előállítása kihívást jelent, mivel nehéz lehet megtalálni a kényelmes és biztonságos illeszkedést. Ilyen esetekben fontos, hogy az akusztikus és a speciális laboratórium kreatív és bátor, és esetleg alternatív anyagokat vagy technológiákat használ a lehető legjobb illeszkedés eléréséhez.

Egy másik lehetőség a nagyon keskeny fülcsatornákkal rendelkező emberek számára a csontvezetési hallókészülékek használata. Az ilyen típusú hallókészülék rezgések rezgésekkel továbbítja a hangot a fej csontszerkezetére, és így elkerüli a fülcsatornát. Egy ilyen eszközre példa a Medel -i Adhear hallókészülék, amely nem helyezi a hangszórót a fülbe, hanem egy kis membránt ragaszt a fül mögé. Ez az eszköz jó választás lehet, ha a hagyományos hallókészülékek nem megfelelőek a szűk bevételek miatt.

Mindenesetre fontos, hogy a szűk jövedelemmel rendelkező emberek látogassanak meg egy hallásgondozási szakembert, aki a hallókészülékek adaptálására szakosodott, és képes egyéni megoldásokat kínálni. Egy jó akusztikus figyelembe veszi az egyes ügyfelek sajátos igényeit és követelményeit, és megtalálja a lehető legjobb hallókészülék -ellátást az ügyféllel.