Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

hallókészülék -javítás: költségek, átalány, egészségbiztosítás

A

hallókészülékek a mindennapi élet fontos részét képezik a hallási problémákkal küzdő emberek számára. Ezek lehetővé teszik a világ számára, hogy jobban érzékelje a világot, és megértse, mit mondanak. Ha azonban a hallókészüléke lebomlik, vagy már nem működik megfelelően, ez olyan nehézségekhez vezethet, amelyek a mindennapi életet jóval megnehezítik. Ebben a cikkben a hallókészülékek javításával foglalkozunk, és megvizsgáljuk, hogyan lehet megjavítani a törött hallókészüléket.

A

e s különféle okokat ad a hallókészülék javítására. A nedvesség a hallókészülékek érzékeny alkotóelemeinek legnagyobb ellensége, és korai öregedéshez és hibákhoz vezethet. Nem ritka, hogy ez funkcionális kudarchoz vezet. A rémület gyakran nagyobb, mint a feltételezett hiba, és csak az akkumulátort vagy a halló tömlőt kell megváltoztatni. Ha a hallókészülék más részei megszakadnak, akkor csak egy hallókészülék -akusztikus segíthet.

A hiba néhány okát gyorsan orvosolják - például ha a mikrofont a szennyezés blokkolja, vagy ha új fülutazást kell használni. Az új Ear Pass mellett sok hallókészülék -akusztika olyan kis javításokat kínál, mint a garancia, mint ingyenes szolgáltatás.

tippek a hibás hallókészülékhez

Ha úgy találja, hogy a hallókészülék nem működik megfelelően, először végezzen el néhány tesztet, mielőtt konzultálna egy hallókészülék -akusztikus konzultációval:

  • Győződjön meg arról, hogy a hallókészülék bekapcsolódik.
  • Kapcsolja be a kötetet, hogy ellenőrizze, hogy a hangerő -vezérlés véletlenül be van -e állítva.
  • Ellenőrizze, hogy az akkumulátor megfelelően ül -e, és tesztelje az akkumulátort, vagy állítson be egy újat. Vigyázzon az akkumulátor szerviz élettartamára, amely a gyártótól függően nagyon eltérő lehet.
  • Ha HDO modellt visel, ellenőrizze a tömlőket, mert idővel elhasználódhat vagy eltörhet.

hallókészülék -javítási költségek

Ha a hallókészülék hibás, és szélesebb körű javításra van szükség, a törvényi egészségbiztosító társaságok visszatérítik a biztosítottat. Például, ha a mikrofon megszakad, a javítási költségeket az egészségbiztosító társaság karbantartási átalánydíja számára nyitják meg.

További fizetésmentes alapvető hallókészülékek esetén az összes szükséges javítást az egészségbiztosító társaság átalánydíja fedezi. Ha Ön egy hallókészülék hordozója, különféle kiegészítő funkciókkal, az egészségbiztosító társaság rögzített összeget fizet.

Ezenkívül részt kell vennie a költségekben, ha a fogyóeszközöket cserélik.

Hallókészülékek Javítás Lapos egészségbiztosítás

A javítást az akusztikus mindig visszatartja, mivel az az összeg, amellyel az egészségbiztosító társaság részt vesz a lehetséges javításokban a 6 év alatt.

javítás és új vásárlás

Az egészségbiztosító társaságok átalánydíja 120 és 154,7 euró között van, és általában hat évig jelentkezik. Ezt követően az egészségbiztosítás általában azt javasolja, hogy a hallókészülék megszerzése. Ez akkor is érvényes, ha a hallókészülék hibás, és a javítási költségek magasabbak, mint egy új vásárlás. Különösen akkor, ha már évek óta viseli a hallókészüléket, akkor fontoljon meg egy új vásárlást. Ha a hallókészüléke hibás, akkor nemcsak a javítás és az új vásárlás közötti döntéskor figyelembe kell vennie a költségkülönbséget, mivel a műszaki fejlesztés folyamatosan nagy előrelépést jelent: Sokkal magasabb kényelem.

Ha betartja a hallókészülék várakozását és fenntartását, akkor ennek hosszú ideig kell működnie. Ha még mindig megszakad, akkor különféle módok vannak arra, hogy visszatérjenek a működésbe. A hallásgátló szakember segít megtalálni a legjobb eljárást, és visszahozhatja a hallókészüléket a tökéletes állapotba. Hitelkészülék esetén a hallókészülék akusztikus védelme is. Sokan ingyenes csereeszközt biztosítanak a javítás időtartamára.