Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Hallókészülék elveszett: Fizet -e az egészségbiztosító társaság?

A hallókészülék fontos segítséget nyújt a hallási problémákkal küzdő emberek számára, és jelentősen javíthatja az életet. Sajnos újra és újra megtörténik, hogy a hallókészülékek elvesznek. Ez nagyon frusztráló lehet az érintett személy számára, és pénzügyi veszteségeket is jelenthet. Ezért fontos, hogy tegyen néhány óvintézkedést a veszteség kockázatának minimalizálása érdekében.

Mindenekelőtt mindig ügyeljen arra, hogy a hallókészüléket óvatosan tartsa, például egy esetben. Tehát védett marad a sérülésektől, és gyorsabban található, ha letette. Ha nem viseli a hallókészüléket, akkor biztonságos helyen kell tartania.

Ha az összes óvintézkedés ellenére elvesztette a hallókészüléket, akkor van néhány lépés, amelyet megtehet, hogy újra megtalálja. Mindenekelőtt alaposan meg kell keresnie a környezetét, lehet, hogy nem veszítette el a hallókészülékeket, hanem egyszerűen elfelejtette egy helyen. Időközben sok hallókészülék -gyártó is felajánlja a hallókészülékek okostelefonjukon történő megkeresését.

Hallókészülék elveszett: Fizet -e az egészségbiztosító társaság?

A törvényes egészségbiztosítás általában nem fizet új hallókészüléket. Hacsak a készülék már 6 évesnél idősebb, és már van szerződéses jogosultsága egy új hallókészülékre. Bizonyos esetekben jelentkezhet korai cserére. A legjobb, ha a hallókészülékkel és az egészségbiztosítással beszél, hogy tanácsot kapjon a továbblépéshez.

A maszk által elveszített hallókészülék

Sok helyen, például a nyilvános terekben, a maszkok kötelezőek. A maszk viselése gyakran kettős kihívás a hallókészülék -viselői számára. Általában az ajakolvasás kompenzálja a hangos környezetben a kommunikációs nehézségeket. Ha azonban a másik személy maszkot visel, ez már nem lehetséges, és a hangok is pároltak. Ez az oka annak, hogy a halláskárosodásban szenvedő emberek jobban függnek a magas színvonalú hallókészülékektől.

annál bosszantóbb, hogy a hallókészülékek túlságosan könnyen észrevétlenül eshetnek le, amikor a maszkot be- és kikapcsolják. Óvintézkedéseket tehet a fej mögött kötött és a fül mögött nem rögzített maszkok felhasználásával.

Összességében fontos, hogy tudatában van annak, hogy a hallókészülék fontos segítség, ezért gondosan kell kezelni. Néhány óvintézkedéssel és szükség esetén a szakember támogatása minimalizálható a veszteség kockázatával, és hosszú ideig élvezheti a hallókészüléket.