Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Hogyan kaphatok hallókészüléket?

Ha gyanú merül fel a gyengeségről, akkor a legjobb, ha korán a fül-, orr- és torokorvoshoz (ENT) megy. Megvizsgálják a hallási tesztet, meghatározzuk a hallásvesztés okát és mértékét, és ellenőrizzük a fülének a hallókészülékekhez való alkalmasságát. Ha hallásvesztést határoz meg, akkor hallókészülék -szabályozást kap az orvostól.

Milyen a hallókészülék -szabályozáshoz?

A hallókészülék -szabályozás olyan, mint egy orvosi recept, és feljogosítja Önt, hogy az egészségbiztosító társaság részéről további kifizetéseket kapjon a hallókészülékekről. Az eszközök orvosi szükségességének igazolása alapvető követelmény a költségek feltételezésére. Az ingyenes hallási teszthez, a hallókészülék és a próba hordozásának kiválasztásához, csak a vásárlás feldolgozásakor nincs szükség szabályozásra. Halló akusztikusja átveszi a számlázást az egészségbiztosító társaságnál. Mindenesetre előre kell tisztáznia az egészségbiztosítással, hogy a hallókészülék -akusztikus szerepel -e szerződéses partnerként. Ilyen módon elkerülheti a támogatás meglepő szövődményeit.

Milyen feltételek vannak a hallókészülék -szabályozásnak?

A bilaterális hallókészülékek szükségességére vonatkozó szabályozás a következők alá tartoznak a " A Szövetségi Vegyes Bizottság iránymutatásai az AIDS -szerzési orvosi orvosi ellátásból ” Meghatározott kritériumok:

  • A jobb fülnél legalább 30 decibel hallásvesztésnek legalább egy tesztfrekvencián, 500 és 4000 Hertz között rendelkezésre kell állnia.
  • A megértési arány nem lehet nyelvi nyelven - a jobb fülön és a Freiburgi monoszilling tesztben lévő fejhallgatóval 65 decibelrel - nem több mint 80 %.

Az egyoldalú kínálathoz a következő követelményeket kell teljesíteni:

  • A rossz fül hallásvesztésének legalább 30 decibelnek kell lennie, 500 - 4000 Hertz közötti tesztfrekvenciában.
  • A megértési arányt nem lehet audiometrikus nyelvnek vetni - a rosszabb fülön és a Freiburgi monosilling tesztben lévő fejhallgatóval 65 decibelnél.

Más típusú hallókészülékek esetén, ideértve a csontvezetési hallókészülékeket, az eltérő kritériumokat.

hallókészülék -szabályozás érvényessége

Általános szabály, hogy a hallókészülék -szabályozásra csak az alapellátáshoz szükséges. Ha ilyen tanúsítványt kap, akkor hat hónapig érvényes, de a kiadás időpontját követően 28 nappal az egészségbiztosító társaság rendelkezésére kell állnia. Ennek megfelelően figyeljen a kiállítás utáni időszerű látogatásra a hallásgondozási szakember számára. Így elegendő időt kapnak az új hallókészülékek tesztelésére anélkül, hogy a kiegészítő kifizetésben szövődményeket kockáztatnának.

Hatévente új támogatást igényelhet az egészségbiztosító társaság új hallókészülékeihez. Általában nem kell új rendeletet kiadnia a következő gondozáshoz. Kivételek azonban akkor vonatkoznak, ha új hallókészülékeket vásárolnak a hat éves ciklus vége előtt, például veszteség miatt. Ebben az esetben be kell mutatnia az ENT orvos új hallókészülék -szabályozását.