Mehrere Menschen mit Hörsturz

Mi a hallásvesztés?

Az idő nagy részében a hallásvesztés esetén a hangérzet zavarja az egyik oldalt. Ebben az esetben a belső fül befolyásolja. Évente több ezer ember alakul ki ilyen halláskárosodáshoz. Az, hogy ez az erős kiejtés, külön -külön változik. Az okot még nem magyarázta meg és határozta meg egyértelműen az orvostudomány.

A halláskárosodás vagy nagyon magas lehet, és a hallás teljes veszteségéhez vezethet, vagy csak enyhén járhat. Időnként van egy fülzúgás egyszerre. Ha gyanúja van a halláskárosodásnak, azonnal cselekedjen, és látogasson el egy ENT orvosba. Azonnal tisztázza a tüneteket. Ha a meghallgatás bukása túl sokáig tart, akkor a meghallgatás romlik. Tartós halláskárosodás esetén a modern hallókészülékek jól támogathatják őket.

halláskárosodás tünetei

A tünetek eltérőek lehetnek számukra, ha hallásvesztést szenvednek. Ennek eredményeként valójában teljes halláskárosodás következhet be. Általában egy ilyen halláscsökkenés az egyik fülben fordul elő anélkül, hogy bizonyos ravaszt meg kellene adnia. A fülzúgás vagy nyomás a fülben bejelenti a halláscsökkenést, vagy egyszerre fordulhat elő.

A szakértők szerint manapság feltételezzük, hogy a belső fül csigáján lévő hallócellákat nem adják megfelelően vérrel, így halláscsökkenés történik. Általában a fül által összegyűjtött hangot ezeknek a celláknak a fülébe konvertálják. Ennek eredményeként a hangot továbbadják a hang idegre, majd az agyra.

Ha fülfájásod van, ez nem tipikus tünet a hallásvesztéshez. Ha az egyik fülben vagy mindkettőben fájdalma van, akkor ennek oka van. A klinikai kép is eltérő lehet, például a gyulladás. Ha vertigo támadásokkal vagy pamutszerű hanggal hallja a fülét, ez jelzi a hallásvesztést. Az összes eset kb. 25 % -ában a szív- és érrendszeri panaszok egyszerre fordulnak elő. A hormonális rendellenességek gyakran együtt járnak a hallásvesztéssel.

Tipikus tünetek hallásvesztéshez:

  • tinnitus
  • fülnyomás
  • Furcsa érzés a külső csőben
  • szédülés

tipikus kísérő tünetek hallásvesztés esetén:

  • Csak az egyik fülön fordul elő
  • Támadásként viselkedik
  • Nincs fájdalom a fülben
  • felismerhető ok nélkül fordul elő

Egyéb jelek fordulhatnak elő, például ismerős hangok, amelyek idegennek hangzik. Ugyanez vonatkozik a zenére, amely hirtelen furcsán hangzik.

fülzúgás és hallásvesztés ugyanazok?

A fülzúgás nem ugyanaz, mint a hallás esése. A hallásvesztés valójában betegség. A fülzúgás viszont inkább tünet. Általában egy fülzúgás hallásvesztéssel egyidejűleg hallható. Bizonyos esetekben a fülzúgás marad a hallásvesztés orvoslása után. Aztán beszélnek egy krónikus fülzúgásról. A fülzúgásnak nem mindig kell kapcsolódnia a hallásvesztéshez.

Hogyan ismerhetem meg a halláskárosodást?

Az orvostudomány jelenlegi szabványainak megfelelően a hallásvesztés határozza meg a kizárási eljárást. Hallásvizsgálat és fülmikroszkópia segítségével a nyaki orr orvost határol, függetlenül attól, hogy van -e halláscsökkenés, vagy van -e más betegség.

Különböző vizsgálati eljárások használhatók:

  • Miniszteri vizsga
  • ultrahangvizsgálat
  • fülmikroszkópia
  • BlutTest
  • Vérnyomásmérés

így a nyaki orrod mindent tisztázhat. A fül tükrözése szintén hasznos lehet. Lehetnek külső tulajdonságok is, például egy sérült fülcsatorna vagy egy blokkolt fülcsatorna.

A hallási teszt vagy nyelv audiometriával vagy egy tonnás audiometriával, vagy egy hangolóvillával működik. Ezekkel a tesztekkel az orvosa meghatározhatja a hallásvesztés mértékét és a lokalizációt.

hallásvesztés felosztása:

  • Hochton hallásvesztés
  • Közép hang hallásvesztés
  • Loeton hallásvesztés
  • Pancochlear hallásvesztés

A hangküszöb audiogram segít a meghatározáshoz.

Mit csinál a Pancochlear hallásvesztés?

Ez egy halláscsökkentés, amely befolyásolja az egész tömeg csiga. Az audio csiga a belső fülének nagyon fontos része.

kórtörténeted

Az Ön kórtörténete vagy kórtörténete halláscsökkenés esetén a teljes diagnózis nagyon fontos eleme. Kórtörténetében a nyaki orrod megtudja, mi lehet a hallásvesztés oka, és hogy valójában egy. Ilyen módon az okok jobban korlátozottak lehetnek. Ha azonban nincs speciális információ a halláskárosodáshoz, akkor más módszereket lehet használni a specifikus diagnosztikára. Ide tartoznak:

  • Tonaudiometria Fowler szerint
  • Agyszár audiometria (BERA)
  • Otoakoustic emmissions -t mérnek

Ezen vizsgálatok alapján az orvos meghatározza a kürtdeg állapotát. Ezután kizárhatja a kürtdeg betegségét, mint a hallásvesztés okát.

Mi a Fowler teszt?

Ebben a tesztben váltakozva hallgathat a hangok mindkét fülén. A hangerő eltérő, és a segítségével vezérelhető, amíg mindkét fülén egyenlően nem hall. Ez egy szubjektív hallási teszt. Az egészséges fülével összehasonlítva meghatározható a halláscsökkentés és a hallásküszöb kifejezése.

Mit jelent Bera?

Mérjük a hang rezgését, amely az agyi szárból az agykéregbe kerül. Ha az agykéreg rezgései meg lehet mérni, az orvosa feltételezi, hogy az audio csiga rendben van.

Mik az Otoakoustic Emmissions?

Ezzel a méréssel egy szonda van beillesztve a fülcsatornájába. Ennek a szondának mikrofonja és hangszórója van. Ha a hanghullámok behatolnak az egészséges belső fülbe, akkor a reakciót meg lehet mérni. Ezt a folyamatot csecsemőknél is gyakorolják.

Daring mit tegyek?

A hallásvesztés esetén a legfontosabb dolog az az idő, amikor nem veszíthet. Minél korábban kezdődik a kezelés, annál jobb. A hallásvesztést a legjobban 24 órán belül felismerik és kezelik. Ezért azonnal el kell mennie az orrához és a torokorvoshoz. A belső fül vérkeringését azonnal előléptetik, és a lehetséges kiváltókat azonnal megszüntetik. A terápia egyik leggyakoribb formája hallásvesztés esetén a vérkeringés beadása -a gyógyszert promóciós gyógyszerek.

Ha a belső fül túl kevés szállítása van, vagy ezt a vérkeringést meg kell zavarni, akkor halláscsökkenés van. A szükséges tápanyagok a belső fülbe kerülnek a vérrel. A vér a tápanyagok eltávolításához is fontos. Ha a vérkeringést gátolják, akkor a termés hajsejtjei véglegesen sérültek. Ezért szolgálnak fel a vérkeringést elősegítő gyógyszereket. Ezenkívül a kortizont leginkább használják. Ez gátolta a duzzanatot.

blokkolt idegek és helyi érzéstelenítés

A

lidokaint vagy procaint gyakran helyben használják halláskárosodásban. Ez blokkolja azokat az idegeket, amelyek általában szűkítik az ereket. Az ágens beadását klinikai megfigyelés alatt és orvosnak kell lennie.

hallókészülék folyamatos halláskárosodásban

Ha a hallás esése véglegesen létezik, akkor a hajsejtek és az érzékszervi sejtek sérültek. Ennek eredményeként állandó halláscsökkentést szenvednek. Ennek a halláscsökkenésen keresztül azonban kompenzálhatja ezt a halláscsökkenést. Ha a hallásvesztés régen vagy egy fülzúgással kapcsolatban, akkor határozottan használjon hallókészüléket. Ezt ezután egy so -called noiser.

fel van szerelve.

oxigénnyomáskamra kezelési módszerként

Egy másik terápiás lehetőség halláscsökkenés esetén a kezelés egy oxigén feletti nyomáskamrában. Ez a módszer rendkívül hatékony. Orvosi szempontból azonban ez nem egyértelműen hatékony kezelési módszer.

A hallásvesztés nagyon nehéz esetében

Ha ez nagyon súlyos halláskárosodás, vérmosást használnak. A vért megtisztítják. A cél az, hogy a saját véred már nem véralap meg ilyen gyorsan. A vér áramlási tulajdonságai megváltoznak és javulnak. A legrosszabb esetben el kell kezdeni a fekvőbeteg -terápiát.

A tipikus kockázati tényezők a következők:

  • Cukorbetegség
  • Magas koleszterin érték
  • Arteriosclerosis
  • túlsúlyos
A

sportnak és az alacsony zsírtartalmú egészséges táplálkozásnak nagyon pozitív hatása van. Ezenkívül a vércukorszintet jól kell beállítani a cukorbetegséggel. Kerülni kell az alkoholt, a kávét és a nikotint.

halláskárosodás folyamata

Az

Az idő fontos fontos tényező a terápiában hallásvesztés esetén. A tünetek kezdete és a kezelés közötti időintervallum elengedhetetlen a jó előrejelzéshez. A legjobb esetben az első órán belül megfelelő terápiára kerül sor. Tehát a hallásod nagyrészt helyreállítható. Ha azonban a meghallgatás továbbra is romlik, vagy további egyenlegi rendellenességek fordulnak elő, az előrejelzés szintén szignifikánsan rosszabb. A hallásban szenvedő emberek fele újra teljesen ellazul. A többieknek fülzaj vagy halláscsökkentés lehet. Az űrlap eltérő.

halláskárosodás kezelése

Közvetlenül a halláskárosodás után fontos a kockázati tényezők csökkentése. Ide tartoznak például: cukorbetegség, koleszterin, vérnyomás, elhízás.

tanácsos a teljes életmód stressz nélkül megtervezni. Kerülni kell az olyan helyzeteket, amelyekben túlterheltek. Ha a meghallgatás esése hosszabb volt - például egy éven át -, akkor csak a hallókészülékkel járhat kompenzációt. Üdvözöljük, hogy vegye fel a kapcsolatot a szakértői csapatunkkal hallókészülékért.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő hallásvesztés esetén?

A hallás teljesítménye szempontjából eltérő komplikációk lehetnek, ha halláscsökkenés következik be. A legnagyobb kockázat a halláscsökkentés, vagy akár a süket a hallás esése eredményeként. Ez a süket rövid időn belül vagy állandó lehet. Például a késői következmények a hallásvesztés utáni tipikus fülzenék. A fülzúgás váltakozó hangon jelenhet meg. Ezt gyakran tartós nyomás kíséri. Néha gyors szívverés és erős belső nyugtalanság, amely a halláskárosodáshoz kapcsolódik.

halláskárosodás okai

Nem ismert, hogy pontosan mi a halláskárosodás oka. Vannak azonban elméletek az orvostudományban. A belső fül véráramát a hallás esése jelentősen csökkenti. A stressz ehhez tipikus kiváltó lehet. A munkahelyi vagy a hektikus környezeti időbeli nyomás a fülben a vérkeringés ilyen problémáihoz vezethet, és a halláscsökkenést részesítheti előnyben.

Miért esik a hallás?

Ha a fülben lévő kis edények megzavarják a vérkeringésüket, ez a hallásvesztés tipikus oka. Senki sem tudja pontosan megmondani, miért történik a hallás esése. A hallásvesztés tipikus tényezői a következők:

  • Előző akut akut otitis média
  • autoimmun betegség
  • A belső fül és edények bezárása
  • Összecsapott vér
  • A méhnyak gerincbetegsége
  • Metabolikus betegség, például sok koleszterin vagy cukorbetegség
  • Arteriosclerosis és a következő keringési rendellenességek
  • vírusfertőzés, például bárányhimlő vagy herpesz
  • stressz

A hallásvesztés sok más oka és oka lehet. A szakemberek továbbra is megvitatják a megfelelő elméleteket.

Mi az idiopátiás hallásvesztés?

A műszaki kifejezés nem más, mint felismerhető ok nélkül. Ez a helyzet a leggyakrabban fordul elő. Ennek oka sem található meg egy adott vizsgálat után.

stressz által okozott hallásvesztés

A hallásvesztés leggyakoribb kiváltása a stressz. Úgy gondolják, hogy az adrenalinnak nevezett stresszhormon felelős érte. Ez a kis ereket a görcsben hagyja. Maga a meghallgatás létrehozása még nem ismert. Ha halláscsökkenésed van, akkor határozottan meg kell változtatnia az életmódját, és elárasztja magát.

SEGÍTSÉGET fogunk segíteni!

Velünk ingyenes tanácsokat kap, ha halláscsökkenést szenvedett. Lehet, hogy állandó halláscsökkentésed volt. Örömmel adnánk Önnek ügyfélszolgálatunkat, és nem kötődő és ingyenes tanácsokat kínálunk Önnek. Tehát kiválaszthatja a megfelelő hallókészüléket a békében. Szakembereink és hallókészülék -akusztikusok örömmel segítenek Önnek.