Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Preventív vagy meglévő halláskárosodás esetén a hallásképzés hozzájárulhat a hallás javításához, vagy megakadályozhatja a halláskárosodást , valamint annak progresszív folyamatát . Amely serkenti a hallási folyamat alapvető kürtdegését, ha azt nem stimulálják elegendő hallási ingerekkel. Így a hallásképzés stimulálása biztosítja, hogy a hang ideg aktív maradjon, és a hallásvesztés nem megszilárdul. A meghallgatást hallókészülék viselése esetén is kiképezhetik, mivel ez a hallás stimulálását is okozza, és javítja a megértést és a hallgatást a hallgatás megerősítésével.

A hallás mellett a agy döntő szerepet játszik a hallási folyamatban. Ennek eredményeként ez utóbbi ugyanolyan nagy figyelmet fordít a hallásképzésre. Praktikus, hogy a megfelelő gyakorlatokat naponta és már kevés idővel végezhetjük el. Az eredmények annál is lenyűgözőbbek ehhez, mert az agy és a hallás edzésével, mind a vérkeringés és a kognitív rugalmasság

Ha gyanítja a halláskárosodást, mindenképpen egyeztetést kell végeznie egy audio -szakemberrel a megfelelő ellátás fenntartása és a romlás elleni küzdelem érdekében. A hallásképzés inkább kiegészítő intézkedésnek vagy megelőzésnek tekinthető, nem pedig egyéni terápiának.

Gyakorlatok hallásképzéshez

A legegyszerűbb módja a rendszeres hallgatási képzés, amikor a mindennapi életbe integrálódik, mint a mindennapi élet szerves részét. Mivel a következők vonatkoznak: Minél több edzés, annál jobb a hatás. A gyakorlati mellékhatás a koncentráció képességének növekedése.

Vannak különféle gyakorlatok, amelyek felhasználhatók a hallás és az agy elősegítésére nagyon célzott módon vagy nagyon célzott módon.

Olvassa el a

hangos: Olvassa el magát hangosan, és hallgassa meg a saját hangját. Vegye ki a saját lélegzetét, és változtassa meg a hangod hangját. Lehet, hogy eleinte furcsanak hangzik, és eleinte is szokatlannak is érzi magát, de segít a különféle zajok pontosan és megkülönböztetni egymástól.

Figyelj : Ezt a gyakorlatot csukott szemmel kell elvégezni, mert ez felhívja a figyelmet. Próbáljon akusztikusan megragadni a környéken zajló zajt, és ha lehetséges, azonosítsa. A cél az, hogy különösen csendes zajokat fizetjenek, amelyeket általában nem hallnak.

Musik : Még a szeretett zenehallgatás is kapcsolódhat a hallásképzéshez. Ehhez váltson a zenére vagy a rádióra, és mozogjon a szobán. Koncentráljon arra, hogy a zajok hogyan változnak, miközben változtatják a helyzetét. Tesztelje ugyanezt a különböző mennyiségekkel vagy nagyobb távolsággal, például egy másik szobából. Pontosan mi van a kedvenc dalodban? Mely hangszereket használják a dalban? Meg fog lepődni, hogy hány részletet lehet még felfedezni a jól ismert dalokban.

Maradjon mozgásban : A mozgás jó a tested számára, biztosan már tudtad ezt. Ami azonban nem ismeri sokan: a meghallgatási juttatások egyaránt részesülnek a fizikai aktivitásból. Mivel a mozgás elősegíti az egész test véráramlását, beleértve a belső fülét és a cochleát, amelynek a hallási folyamat jelentős aránya van. Ehhez nem kell erőteljes fitnesz gyakorlatokat végeznie, még az enyhe mozgás is elindítja a vérkeringést, és magával hozza a kívánt előnyöket. Keressen valamit, amit élvez, mert a legjobb esetben minden nap költözik, és valami jót tesz a testének és az elméjének.

jóga : Különösen hasznos sportként a jóga egyesíti a test, az elme és a lélek edzését. A mozgás szempontjából bizonyos pózoknak további, pozitív hatást kell gyakorolniuk a hallásra. A feszült gyakorlatok során a test megszabadulhat a félelemtől és a stressztől, ami javítja a keringést és az ideg működését. A tinnitus hatékonyan kezelhető a stressz -csukló gyakorlattal is.

Meditáció : Lehet -e egy kicsit csendesebb? Akkor a meditáció számos célra szolgál! A lenyűgöző egészségügyi előnyök mellett, például a vérnyomás és a stressz szabályozása mellett a koncentrált relaxáció elősegíti a hallását is. A meditáció a legnagyobb figyelmet fordítva, amely egyrészt befolyásolja az agy vérkeringését, ami viszont a hallgatás nagy részét, másrészt a hallgatást kifejezetten kiképzheti. Mindig felhívja a figyelmet a testedre az ön körülvevő hangokra. Vegye ki célzott módon, minden apró részletben, hasonlóan a Lausch gyakorlathoz. A meditáció során elért legmagasabb koncentráció állapota segít.

Légzési gyakorlatok : Akár jóga, akár meditáció során, a tudatos légzés és a célzott légzési gyakorlatok segítenek a vér oxigénnel történő gazdagításában. Ennek eredményeként javított véráramot is lehet elérni, és ezáltal a hallás javulását is lehet elérni.

hangfókusz : Mikor volt utoljára valami, amikor valami olvastam? Valószínűleg ismét itt az idő, mert itt könnyen kombinálhatja a mindennapi életet és a hallásképzést. Csukja be a szemét, miközben a jelen személy szabadon mozog a szobában, és olvassa el kedvenc könyvét, az újságot vagy a MySecondear blogot. Melyik irányból származik a hang? Hogyan változik a hang észlelése? Szórakoztató és hatékony gyakorlat az irány hallgatásának.

puzzle és play : A legtöbb a szülők vagy a nagyszülők asztaláról ismeri - a jól ismert keresztrejtvényt. Valójában a rejtvények hatékonyan stimulálják az agyat, függetlenül attól, hogy a Word Grid vagy a Logic Puzzle, és elősegítheti a hallási folyamatot is. A siker akkor következik be, ha hetente legalább egyszer, jobb, de minden nap jobb, zavarban van. Ha inkább a kártyajátékokat használja, akkor megteheti. A legfontosabb az, hogy szórakoztató és rendszeresen beépíthető a mindennapi életbe. A játékok pozitív mellékhatása a társadalmi kapcsolat, míg az elme együttesen él. A halláskárosodás az érintett, a játék esték vagy a puzzle versenyek hátuljához és magányosához vezethet.

A hallási problémák megakadályozása

A

hallásképzés egy lehetőség a hallásvesztés megakadályozására vagy a meglévő halláscsökkentés romlásának ellensúlyozására. Ez azonban önmagában nem elég: fontos, hogy megvédje hallását a káros hatásoktól. A következő iránymutatások segítenek a meghallgatás védelmében:

  • Kerülje el a puszta zene hallgatását, mert ez helyrehozhatatlanul elpusztíthatja a hajsejteket. Tegye fel a mérsékelt hangerőt, és a legjobban csökkentse a hang időtartamát.
  • Bárki, aki hangos munkahelyen dolgozik, jobb a megfelelő hallásvédelemmel , így a károk nem nyilvánulnak meg. < /li>
  • A hallási teljesítményt rendszeresen ellenőrizni kell, hogy azonnali reagáljon a változásokra.