Die Induktionsspule im Hörgerät

Mi az indukciós tekercs a hallókészülékben?

A cochlea implantátum (CI) vagy a normál hallókészülék óriási segítséget jelent a hallási problémákkal küzdő személyek számára. Még akusztikusan igényes helyzetekben is ezek a műszaki eredmények lehetővé teszik a nyelv és a környező terület jobb megértését . Ilyen módon az érintett személy számára könnyebb továbbra is aktívan részt venni az életben. Vannak olyan CI -k és teljesen digitális hallókészülékek, amelyek sokféle modern funkcióval vannak felszerelve. Ezek a funkciók lehetővé teszik a számára, hogy kiszűrje a zavaró zajokat a mindennapi hallási helyzetekben . Az eredmény: kellemesebb hallgatási élmény, zajmentes.

Ugyanakkor mindig lehet megérteni a nehézségeket a nyilvános térben , például amikor egy eseményhelyet hangszórórendszeren keresztül hangzik. Itt is van egy jó megoldás, ha a hallókészülék úgynevezett indukciós tekercset vagy T-tekercset tartalmaz . A hangátvitelt ezután kevesebb háttérzajjal és kevesebb reverb -vel szennyezik.

Induktív hallórendszer fontossága

Zene vagy nyelvi jelek továbbíthatók egy induktív hallórendszer segítségével. Az átvitel vezeték nélkül a hallókészülékhez vagy a megfelelő Cochlea implantátumhoz, azáltal, hogy elektromágneses mezőt hoz létre egy úgynevezett gyűrűhurokkal az induktív hallórendszerben. A elektromágneses mezőt ezután a tekercs fogadja a CI -ben vagy a hallókészülékben, és lefordítja a hallgatók megfelelő hangjait

A legtöbb modern hangrendszer tartalmaz egy ilyen induktív rendszert. Megtalálhatja például a következő eszközökben:

  • Hangszóró
  • erősítő
  • Keverő
  • mikrofon

A keverőben a nyelvet vagy a zenei jelet előkészítik és indukciós hurokkal továbbítják egy erősítőbe. A induktív halló rendszerben a jelet nem a hangszóróra helyezik át, hanem egy csatlakoztatott gyűrűs hurok kábelének -ra, amelyet a szoba körül fektetnek. A kábel ezután a szobát a hangjelekkel ellátja.

Az összes ember, aki ezen a gyűrűhurok területén van, ezután megkaphatja a hangjeleket a megfelelő hallókészülék vagy a CI T-tekercsen keresztül. Az indukciós hurkokkal felszerelt szobákat megfelelő szimbólumokkal jelölik . A Német Hearing Leader Association jó áttekintést nyújt az Ön közelében lévő induktív halló rendszerekkel rendelkező szobákról.

A T-tekercs használata

Sok hallókészülék vagy cochlea implantátum már van beépített T-tekercs. Aktiválható akár a Program Selection Gome -nel, akár egy döntő kapcsolóval . Most a nyelv vagy a zenei jelek ugyanolyan hallhatóak, mint a mikrofon eltávolították és rögzítették őket. Ha a jel nem érthető, akkor a halló akusztikus -ot kell konzultálni,

Tehát újra részt vesz a társadalmi életben!

A hangátvitel a T -tekercs segítségével vezeték nélkül működik. Ez az átviteli technológia az egyetlen általános gyártó technológiája, és mind a Cochlea implantátumok, mind a hallókészülékek számára használják. Ez lehetővé teszi a halláskárosodásban szenvedő emberek számára, hogy részt vehessenek a társadalmi életben a nyilvános térben. Az apró tekercsnek kevés helyre van szüksége a hallókészülékben, így a kis IM-fül hallókészülékek felszerelhetők.

Ahol az induktív halló rendszerek telepítve vannak, a kommunikációs gát az integrált T-tekercs segítségével legyőzhető. A T -tekercskel felszerelt hallókészüléknek köszönhetően semmi más nem akadályozza meg a moziban vagy a színházban ! A megfelelő események akusztikusan ismét észrevehetőek. Hasonlóképpen, a repülőtér -ban nincs több probléma, a vasúton vagy a szupermarketben , mert néha telepítik az ilyen hallási rendszereket. p>

Az akusztikailag problematikus helyzetek magukban foglalják a kimeneti jel, a hangos zajt vagy a rossz helyiség akusztikáját is. Ha induktív hallási rendszert telepítenek, ezeket a problémákat kissé megkerülik. Ezért érdemes megkérdezni a -t, mielőtt meglátogatná az eseményt , van -e induktív hallórendszer, és bekapcsol -e.

Kérdések és válaszok az induktív hallási rendszerről

Vannak -e olyan zavaró tényezők, amelyek lehetetlenné teszik az induktív hallási rendszer kézhezvételét a hallókészüléken?

Mennyire működik egy induktív hallási rendszerrel rendelkező szobában való hallás, amely közvetlenül a technológiát használja és beállítja.

Igaz, hogy mind a skandináv országokban, mind az Egyesült Királyságban induktív rendszerek léteznek, mint Németországban?

Igen, így van, mert a világ legjobban ismert erősítők gyártói otthon vannak, például Nagy -Britanniában és Svédországban. Az ilyen eszközökre hatalmas piac van. Németországban viszont nincs egyetlen producerünk . Ezenkívül Skandinávia és Nagy -Britannia általában tovább haladtak a fizikai korlátozások kezelésében. Itt Németország még mindig elmarad a fejleményektől. Most azonban van egy felülvizsgált szabvány az akadálymentes épület számára, amely meghatározza a középületek felépítésének követelményeit.

Hogyan reagálhatok, ha nincs induktív hallórendszer egy eseményhelyen?

Az induktív hallórendszeren kívül összesen két másik lehetőség áll rendelkezésre az átvitelhez: a infrarot vagy a funk átadás. Ebben az esetben általában a fejhallgatót használják. Ha enyhe halláscsökkenés van, eltávolíthatja a hallókészüléket, és ehelyett a fejhallgató -re helyezheti. Ha azonban közepes és magas fokú halláskárosodástól szenved, akkor indukciós nyakgyűrűs hurkok . Ideális esetben a sajátját használja, de a szervezők néha ilyen nyakgyűrűs hurkokat is kínálnak.

Mennyire hangsúlyos az induktív hallási rendszerek és a hallásvesztés tudatossága a nyilvánosság?

Azok az emberek, akik nem hallják meg magukat, gyakran beilleszthetik magukat a hallássérült helyzetbe. Nagyon gyakori feltételezés, hogy a jó hangszórórendszerek már csökkentenék a hallási problémák nagy részét. Természetesen nem erről van szó. Az érdeklődő kívülállók nagyon jó benyomást kelthetnek azokról a problémákról, amelyekkel a hallási példák gyakran szembesülnek a hallási példákkal. Ezek a hallási példák ezután szimulálják a hallgatási benyomásokat különböző nehéz helyzetekben.