Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

hallásvesztés gyermekeknél: tünetek, okok, kezelés

A hallásvesztés már érinti a

kb. Más szavakkal, az akusztikus információk észlelése és feldolgozása a születésektől korlátozott. A gyermekkori és a fiatalok során későbbi időkben is, a halláscsökkentések különböző okokból előfordulhatnak. Ezek a fertőzésektől a túlzott zajszennyezésig terjednek. Különösen fiatalkorban a halláskárosodás kezelése elengedhetetlen a fejlődési késések vagy károsodások megelőzéséhez.

hallásvesztés csecsemőkben és a gyermekek felismerik: tünetek

Az esetleges hallásvesztés első jele a ijesztés hiánya A hangos zajokhoz az élet 4. - 6. héten. A 6. hónaptól kezdve a gyermekének aktívan reagálnia kell -re a beszédre -re, és meg kell próbálnia megtalálni a zajforrásokat . A halláskárosodás mértékétől függően különféle egyéb jeleket kell megfigyelni a gyermekkor további folyamán: enyhe halláscsökkentéssel A gyerekek gyakran nem hallják csendesen beszélt és suttogott nyelvet. közepes vagy magas fokú károsodás esetén csak a hangos zajok hallhatók. Ha teljes halláskárosodás van, akkor a gyerekek csak a rezgést érzékelhetik. Szintén hangos beszédet, gyakran megértési kérdéseket és a szülők verziójának kísérletének hiányát is, a halláskárosodás 7. jele.

Annak érdekében, hogy a csecsemők és a gyermekek hallásvesztését a lehető leghamarabb elismerjék, és megfelelő intézkedéseket hozzanak, meg kell érzékelni a korai felismerés minden vizsgálatát . Az első hallásszűrést már végezzük az U1 -en, de a pozitív eredmény nem jelenti azt, hogy később nem lehet meghatározni a meghallgatás károsodását. A leírt jelek megfigyelésekor végezzen orvosot a pontosítás létrehozásához.

hallásvesztés csecsemőkben: okok

A csecsemőknél a hallásvesztés 50 % -a örökletes, de a hallásszerv területén hamis vagy késleltetett fejlődés lehet mind a terhesség alatt, mind a születés során. Egyrészt a speciális gének vagy genetikai hibák felelősek azért, amely más betegségekkel, például a pajzsmirigy, a szív vagy a szem. A terhesség a csecsemők veleszületett hallásvesztéséhez is vezethet. Ezenkívül a korai szülések, az oxigén által okozott mechanikai károk, vagy a születési folyamatban , a sárgaság és az agyvérzés hiánya, potenciálisan negatív a halláskor. A születés után a kockázat elsősorban a középfül vagy a meninges gyulladásában, valamint a gyermekkori tipikus fertőzések, például kanyaró, mumpsz és rubeola.

A hallásvesztés okai gyermekkorban

A hallásvesztés okai a gyermekkorban a fertőzések oka lehet, de a gerinces , a megfázások vagy a megnövekedett torok mandulák következményei is tulajdoníthatók. Következés lehet a Pauken -barlang szekréciós gyűjteménye, amely viszont létrehozhat egy cső bezárását . Ha ez túl hosszú ideig létezik, akkor a nyálkahártyákban kóros változás történik. Ha a kábítószer -kezelés ebben az állapotban meghibásodik, akkor egy csövet behelyeznek a dobhártyába, hogy tartós szellőzést és a középfül szárítását okozzák. Néhány hónap elteltével a csövet önmagában visszatartják. A hallgatási korlátozás tehát csak ideiglenesen történik. Az utóbbi években növekedett a hallási rendellenességek a fiatalokban, amelyeket a zenei magas zajszennyezésnek tulajdonítanak.

Fontos : Ilyen módon el kell kerülni az érzékeny gyermek tartozásának halláskárosodását, megelőzni kell a hallásvédelem érdekében. A 85 decibel mennyisége kockázatot jelenthet a gyermek meghallgatásának. Amint a sérülés bekövetkezik, nehéz megjavítani. Ezért győződjön meg arról, hogy ne tegye ki gyermekeit túlzottan hangos környezetet vagy használjon megfelelő hallásvédelmet.

A hallásvesztés következményei gyermekeknél

A halláskárosodás kezelése elengedhetetlen a gyermekek számára a nyelv és a társadalmi fejlődés rendszeres fejlesztésének biztosítása érdekében. Mivel a gyermek nyelv elsajátítását nagyrészt nyelvi példaképek és utánzás végzi, a nyelvi bemenet meghallgatása szükséges. Minél korábbi beavatkozást végeznek, annál jobb, mert az élet első hónapjaiban és éveiben a további fejlődés alapvető oszlopainak alapvető beállítása. Egy másik lehetséges következmény a kognitív fejlődés késleltetése, amely a világ korlátozott felfedezéséből származik minden érzékkel. Ezenkívül az iskolai teljesítmény veszteségei szintén feltűnőek. Ez arra vezethető vissza, hogy az iskola egy nagyon interaktív hely, ahol a tudást elsősorban verbálisan továbbítják.

A halláskárosodás kezelése gyermekek és csecsemőknél

Milyen kezelésnek van a legnagyobb esélye a sikerre, a hallgatási korlátozás okától függ. A fertőzések miatti hallásvesztés esetén általában lehetséges egy ideiglenes, gyógyszeres kezelés . Genetikai vagy egyéb okok esetén a megfelelő hallókészülék adaptációja általában segít. Milyen különleges jellemzők Gyermekek hallókészülékei és mennyibe kerülhetnek. Ritkább esetekben ajánlott egy cochlea implantátum beillesztése, például ha az anatómiai vagy hallási körülmények megakadályozzák a hallókészülék viselését.

hallásvesztés gyermekeknél: Működés

Bizonyos feltételek megakadályozzák a hagyományos hallókészülék használatát, és szükség esetén implantátum használatát igényelnek. Az egyik lehetőség itt a cochlea implantátum (ci) , amely átveszi a belső fül és az akusztikus információk funkcióját, és az akusztikus információkat átveszi az az agy előre. Míg a hallókészülékek általában növelik a mennyiséget, a CI jelentősen részt vesz a hallgatási folyamatban. A cochlea implantátum azonban nem csoda megoldás. Időbe telik, hogy megszokja a készüléket, és intenzív képzést igényel annak kezelésére és meghallgatására. A CI -vel való sikert befolyásoló tényezők például a beültetés életkora és a hallásvesztés mértéke.

hallásvesztés gyermekeknél: Mit tehetnek a szülők

Amikor a gyermek hallásban van, a legtöbb szülő számára ez kezdetben sokkoló hír. Az érzelmi reakciók hihetőek és lehetnek. Rendkívül releváns azonban, hogy a lehető legjobb támogatást képviseli gyermekének.

  1. Tudjon meg többet: Minél jobban ismerjük magunkat egy témával, annál kevésbé fenyegető. Minél jobban ismeri a hallásvesztés témáját, annál jobban megérti és támogatja gyermekét.
  2. Vegye le a tanácsadási tanácsot: A „hallásvesztés” diagnosztizálásakor sok kérdés merülhet fel. Ne félj tanácsot kérni, hogy megkönnyítse a gyermeke életét.
  3. Legyen nyitott : A gyermekével és másokkal szembeni őszinteség a hallgatási korlátozás szempontjából általában segít a megértés fokozásában a kívülről. Gyermekének kevesebb problémája lesz a mindennapi életben, ha emberei tudnak a speciális igényekről.
  4. Fogadja el, vonzza be, támogatja : Fogadja el gyermeke különleges tulajdonságát, és mindig adja meg neki az érzést, hogy támogatják és bevonják. Szánjon időt arra, hogy beszéljen gyermekével, és megtudja, hol támogathatja azt. Például rendezzen olyan jeleket (például kézfogást), amelyet gyermeke felhasználhat arra, hogy jelezze, hogy nem értett valamit. Ilyen módon finoman és megfelelően reagálhat.
  5. Legyen türelmes : Vigyázzon a nyelvi hozzájárulás adaptációjára, hogy gyermeke a lehető legpontosabban megértse Önt. Beszéljen hangosan, egyértelműen és türelmesen, ismételje meg kérésére nyilatkozatait, hogy ne tagadja meg gyermekét.
  6. Használjon műszaki segédeszközöket : A hallókészülékek mellett számos technikai kiegészítő kiegészítők Ez gazdagíthatja gyermekének mindennapi életét. Tudjon meg többet, és ne féljen elől elutasítani ezeket az AIDS -t.
  7. Használjon további terápiát : A hallásgondozás mellett további terápiás ajánlatokat kell használni. Például a beszédterápia elősegíti gyermeke nyelvfejlesztését.
  8. Használja a csere opciókat : A szülők számára a „hallásvesztés” diagnosztizálása váratlan kihívást jelenthet gyermekei körében. A szülők hálózatba léphetnek, támogathatják és tájékoztathatják egymást számos csere lehetőségről.
  9. Frissítse gyermekének önbizalmát : Ahhoz, hogy normalitást hozzon a hallásvesztés kezelésére, segítse gyermekét a saját önbizalom fenntartásában. Az iskolában gyermeke kérdéseivel és fenntartásaival felmerülhet a hallókészülékkel kapcsolatban. A bizonytalanságok képzésének elkerülése érdekében a szülői támogatás és az oktatás tehát különösen döntő fontosságú.