Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar
A gyermekeknél a halláscsökkentések a leggyakrabban előforduló veleszületett szenzoros rendellenességek közé tartoznak. Körülbelül 170 millió gyermeket érint az egész világon. A gyermekek hallókészülékei orvosolhatják a helyzetet, és a serdülők fejlődésére vonatkozó hallgatási korlátozások esetleges negatív következményei szabályozhatják. Tartalmaznak néhány speciális tulajdonságot, amelyek a gyermekszerű élet kíséretének megfelelővé teszik őket.

hallásvesztés/hallásvesztés gyermekeknél

Halláskárosodás esetén a hallókészülékek nemcsak a meghallgatás területén relevánsak. A környezet aktív vizsgálata rendkívül jelentős a gyermekfejlesztés szempontjából, mind nyelvi, mind társadalmi szempontból. Erre a célra a másokkal való interakció, mint a világ orientációs eszköze és a gyermekek fejlődése elsősorban érthető. A serdülők számára a személyes fejlődés érzelmi alapját képező kötéseket és kapcsolatokat az emberekkel való (nyelvi) kapcsolat révén is összekapcsolják. A hallgatás tehát jelentős szerepet játszik az említett folyamatok támogatásában, ezért a hallgatási korlátozásokat korán kell kezelni, ha lehetséges. A halláskárosodásokat általában hallókészülékekkel vagy ritkán implantátumokkal jól kezelik, és segítik a gyermekeket gyermekkoruk bonyolult kezelésének.

Mikor kell egy gyermeknek hallókészülékre?

A kérdés megválaszolásához meg kell fizetni az első jelek lehetséges jeleit, amelyek jelzik a hallás csökkentését. Ez magában foglalja a ritka hozzászólásokat, az akusztikus ingerek iránti érdeklődés hiányát, például a zenét, a hangos beszédet, a hangos zajok rémülését. A csecsemők is feltűnőek, ha nem a zajforrásokat keresik. Ezekben az esetekben tisztázni kell, hogy szükség van -e gyermekek hallókészülékére. A hallásvizsgálatokat gyorsan és fájdalommentesen végezzük a diagnózis hallgatásának szűrése formájában. Itt a hallásvesztés típusát és fokát is meghatározzák, hogy megfelelő beavatkozásokat nyerjenek, amelyekkel a hallgatás támogatott és garantált.

Gyermekek hallókészülékei

Általában a

ajánlott a 16 év alatti gyermekek és serdülők számára. Ezek robusztusan építettek, por- és vízállóak, valamint pontosan úgy készülnek, hogy ellenálljanak a fiatal fuvarozók kiemelkedő fizikai aktivitásának. A különféle színek széles skálája hozzájárul az érzés javításához. A legjobb esetben egy állapotjelző is van csatolva az eszközhöz a szülők egyszerűsített működéséhez.

A meghallgatás igénye az iskolában az iskolában változhat, mivel garantálni kell a nyelvi hallási környezetben a nyelv megértését annak érdekében, hogy az iskolában és azon kívüli interaktív környezetben holisztikus részvételt biztosítsanak. A gyermekek hallókészülékeinek mind az osztályban, mind az iskola udvarában meg kell győzniük, és lehetővé kell tenniük a sikeres tanulást, valamint a kapcsolatok létrehozását. Az iskolai szektorban a kiegészítő kiegészítők emellett növelhetik a gyermek függetlenségét és rugalmasságát.

Csontvezetési hallókészülékek gyermekek számára

Ha nem tudja használni a hagyományos HDO hallókészülék adaptációját, akkor a csontvezetési hallókészülékek egy másik módja a gyermekek hallgatásának. Egyrészt a csontvezetési eszközök állnak rendelkezésre a ragaszkodáshoz. Ezzel egy ragasztó adaptert rögzítenek a fül mögött lévő bőrhez, amelyen hangfeldolgozó van rögzítve. Sem a művelet nem szükséges ehhez a formához, és a koponya deformációjának kockázata sem növekszik. Másrészről, a gyermekeket gyakran használják olyan gyermekekben, amelyek bebizonyították, hogy a gyermekes játékban és a költözéskor barátságosnak bizonyulnak. A nyomáspontok megelőzése érdekében azonban elkerülni kell a túl hosszú ünnepi időt.

cochlea implantátum gyermekeknél

A meglehetősen ritka előfordulás ellenére a cochlea implantátumok hallásmegoldásként is használják a gyermekek számára, feltéve, hogy a fül egyes területei már túl súlyosan sérültek vagy hogy a hagyományos hallókészülék viselése más okokból nem lehetséges. A cochlea implantátumok akkor is használhatók, ha a hajsejtek vagy a belső fülek sérültek. Az implantátum beillesztését még fiatalon is ajánljuk, mivel a szilárd meghallgatás és a szokásos barátságos gyermekfejlesztés megtanulásának kilátásai annyira ígéretesek. Ez azonban egy nem elhanyagolhatatlan műtéti beavatkozás, amelyben szövődmények léphetnek fel, és amelyeket ezért gondosan figyelembe kell venni.

Különbség a gyermekek és a felnőtt modellek között

Technikai szempontból a gyermekek és felnőttek hallókészülékei nagyon hasonlóak, a gyermekek hallókészülékei egyszerűsítettek. A hangsúlyosabb mozgás és következésképpen a gyermekek hallókészülékei különösen robusztusak, valamint a víz és a por ellen. A LED -hirdetések egyszerűsítik a szülők műveletét és elősegítik a lehetőséget, hogy a gyermekek felelősségvállalását vállalják. Egy másik megkülönböztetést mutatnak a tervezés: A gyermekek hallókészülékeit általában egy színes színpalettából lehet kiválasztani annak érdekében, hogy növeljék a korcsoporton belüli elfogadást és megvédjék a hipoallergén anyagokból készült érzékeny gyermekek bőrét. Végül egy gyermekzár gyakori az akkumulátor rekeszében.

A gyermekek hallókészülékeinek költsége

A gyermekek hallókészülékeinek költségei a modelltől és a funkciók tartományától függően erősen változnak. Gyorsan várható, ha fülenként 700 euró több mint 700 euró. Ne feledje azonban, hogy a törvényben előírt egészségügyi biztosítók fülenként 786,86 euró összeget vesznek át, néha a költségek holisztikus feltételezése is. A legjobb, ha az egészségbiztosító társaságtól közvetlenül a költségátutalási összegeket találja meg.

hallókészülék akusztikus gyermekek számára

Ha gyanítja, hogy gyermeke halláscsökkentését gyanítja, a bizonyosság elérése érdekében a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia. Ha a gyanút megerősítik, akkor a megfelelő hallókészülékekkel ellátott ellátást meg kell küzdeni. A gyermekek hallókészülékeinek kiválasztásához, adaptációjához és beállításához pedakusztikusok . A gyermekekre és a fiatalokra szakosodott hallásgondozási szakemberek ismerik a gyermek hallószerveit, valamint a fejlődés és az empátia és a gyermekbarát munkaanyag kezelését. Érdemes megkeresni a közelben lévő pediklusot, amelyért mind Ön, mind a gyermeke magabiztos, mert az állandó növekedés miatt a szakember gyakori látogatásai esedékesek.