Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Ha nem kell adaptálni egy hagyományos hallókészüléket, amely a fül mögött vagy a fülében van, akkor a meghallgatáshoz való hozzáférés egy csontvezetési hallóberendezéssel nyitható meg. Kinek a csontvezetési eszközök alkalmasak arra, hogy a hangátvitel hogyan működik a belső fül részvétele nélkül, amely létezik, és hogyan lehet a gyerekeket implantátum nélkül lehetővé tenni, megtalálható ebben a cikkben.

Csontvezetési hallókészülékek: Alkalmazási területek

Egyrészt a csontvezetési hallókészülékeket használják, ha anatómiailag megállapították a hallókészülék rögzítését a fülkupa mögött vagy a fülbe a fülkupa deformációja vagy hiánya miatt. Nem lehet megvalósítható. Másrészt a hangvezető hallásvesztést , például a deformáció vagy az ossicle lánc vagy az otosclerosis hiánya, valamint az egyoldalú zsibbadás miatt. Ilyen halláskárosodás esetén a külső vagy a középfüleket érinti, ami blokkolja a hang továbbítását a belső fül szenzoros sejtjeihez. Ennek eredményeként olyan megoldásra van szükség, amely más módon stimulálja a hallóideg, nevezetesen a csontvonalon.

Csontvezetési hallókészülékek: Funkcionális

A légcsövek hallókészülékei átveszik a hangot a mikrofon fölé, feldolgozzák, majd a hallgatók segítségével a fülcsatorna levegőjén töltik. A csontvezetési hallókészülékek viszont az emberi csont természetes képességét használják a hang irányításához, hogy a hangátadást rezgéssel valósítsák meg. Van egy szoros érintkezés vagy az eszköz megnyomása a mastoidon - a fül mögött lévő dudor csont - lehetséges, mert lehetővé teszi a rezgések áthelyezését a belső fülbe.

A folyamat pontosabb az alábbiak szerint: a hangot mikrofonon keresztül rögzítik, elektromos jelekké alakítják és továbbítják az audio processzorra. Ez utóbbi a beállításoktól függően feldolgozza a jeleket. A hallgató helyett az eredményt egy olyan átalakítóba továbbítják, amely megújult átalakulást eredményez. A termék: rezgések.

A rezgések a csontba kerülnek, amely a hangot a belső fülre használja. Ezért elkerülhető a középfül, és a csontvezeték hallókészülékeinek alkalmassága a hangvezetési tárgyalásokra és az eszközök elnevezése indokolt. A belső fülben a jeleket továbbítják az agynak, amely végül a jelek megfejtése után a hallás zajlik.

Csontvezetési hallókészülék: Építési űrlapok

Mint minden típusú hallókészülék esetében, a csontvezetési hallókészülékekhez is eltérő tervek vannak, amelyek mindegyike előnyei és hátrányai vannak. Melyik változat alkalmas az Ön számára személyesen, csak az egyes szenzációk és igények alapján értékelhető, de áttekintést kap a rendelkezésre álló kopásról.

Csontvezetési hallókészülék: szemüveg

A csontvezetési hallókészülék szemüveg a csontvezetési hallókészülék viszonylag felhasználóbarát formája. Leginkább a halló rendszer rögzítése a szemüveg tartókon keresztül kattintson a Systems segítségével. Ennek megfelelően csak a szemüveg enyhe megváltoztatása után a hordozást gyorsan és egyszerűen el lehet indítani. Alternatív megoldásként hallószemüveg áll rendelkezésre, amelyben a hallókészüléket szilárdan rögzítik a szemüveg modelljében. A szemüveget csak használatra kell feltenni. Különösen fontos itt a szükséges nyomás, amellyel a szemüveg tartóknak a koponyán kell feküdniük a hang átvitelének biztosítása érdekében. Ez egy finom, komplikálatlanul megoldott és levonható hallás -támogatás formája, de hátrányos helyzetben van, mivel ennek a változatnak csak az egyidejű rossz látásának van értelme. Azoknak az embereknek, akik csak bizonyos helyzetekben a vizuális segédeszközöktől függnek, tehát a szilárd hallópohár kevesebb.

Csontvezetési hallókészülék: Headset

A csontvezetési hallókészülékek fülhallgató formájában is kaphatók. Ezzel az építkezéssel a hallórendszert a fejhallgató vasalása telepítik, ami azt jelenti, hogy automatikusan a fején fekszik. Itt, akárcsak a hallópohár esetében, azt mondja: Tegye fel és hallgassa meg! A beállíthatóság miatt a hallókészüléket külön -külön be lehet állítani a fején. A gyors felfelé és lefelé való lehetőség szintén növeli a felhasználóbarát -et. Az egyik hátrány azonban azt mutatja, hogy a fülhallgató feletti fejhallgatót általában nehéz viselni a fülhallgató felett.

Csontvezetési hallókészülék: Botlás

A csontok vezetési hallókészülékét közvetlenül a fül mögött a bőrre rögzítik, amely a fent említett mintákhoz képest egyértelműen a koponya kifejezhető. Az audio processzor a ragasztó adapterhez van rögzítve, amely lehetővé teszi a rezgés alapú hallást. A csontvezetési hallókészülékek ilyen felépítése különösen alkalmas gyermekek vagy csecsemők számára, mivel nem igényel műtétet, kevés felügyeletet igényel a viselés közben, és egyszerűen tesztelhető. Ezen túlmenően a koponya csontjának a növekedés során történő deformálásának kockázata szignifikánsan alacsonyabb.

Csontvezetési hallókészülék: Fejszalag

A

elülső ligamentumok szintén különösen a gyermekek számára, mivel szelídnek tekintik őket, nem állnak a gyerekes játékok útján, és így gyakorlati mindennapi társnak bizonyulnak. Meg kell azonban jegyezni, hogy a préselés nyomása nyomáshoz és fejfájáshoz vezethet, és ezért a fejpánt csak egy ideig korlátozott ideig hordozható, vagy rendszeresen meg kell változtatni a helyzetben.

Csontvezetési hallókészülék: Implantátum (BAHA)

A csontvezetési hallókészülékek közül a legbonyolultabb szelekció a "részben beültetett" hallókészülék, szintén baha (= csonthorgonyzott hallókészülék >)
. A szükséges beavatkozás során egy titáncsavart implantál a koponyacsontokba, amelyhez a hallásprocesszor a jövőben kapcsolódik. A hanghullámokat a processzor felszívja, és olyan rezgésekké alakítja, amelyeket a titán csavarba továbbítanak. A csontvonal segítségével a rezgések átvitele a csavaron keresztül a belső fülre kerül. Az implantátum különösen alkalmas a nagyon erős hangzású hallás -zaj hallására, mivel a bőr által okozott sebességváltó már nem szükséges. Az eredmény: jobb hallásminőség, megnövekedett mennyiséggel és megtakarító energiával.

Csontvezetési hallókészülékek: Költségek és támogatás

Csontvezetési hallókészülékek, amelyeket nem ültettek be , a jogilag biztosított személyek hallókészülékeinek közös támogatásai alá tartoznak. Tehát vannak átalányösszegek a költségek feltételezéséhez, amelyet az adott egészségbiztosításból külön lehet kérni. A implantáció esetében viszont a teljes költségeket feltételezzük A biztosítási szolgáltató működési és implantátuma. Az előzetes jóváhagyás ennek előfeltétele.