HNO Ärztin Arzt

mindent, amit tudnia kell a otitis médiáról

Nagyon gyakran az akut otitis -média orrfolyással kezdődik. A legtöbb esetben a vírusok felelősek érte. Ezek a középfülébe kerülnek az orr torkán és annak fül -trombitájába, más néven cső. A Pauken üreg nyálkahártyája meggyullad. Ez automatikusan megváltoztatja a megváltozott nyomáskörülményeket a középfülében. Ez viszont befolyásolja a ehagdrum A rezgés képességét. A hang továbbítása ennek megfelelően korlátozott.

Ebben az útmutatóban mindent megtudhat a középfül gyulladásának vagy a tünetekről, a kezelésről és a diagnózisról, és további információt kap a teljes eredetről és a szövődményekről.

Az otitis közeg tünetei

Alapvetően a otitis közeg mindig erőszakos fülfájdalommal jár. Ezenkívül lehetnek más tünetek és alvállalkozók is, amelyek ezután egy otitis -média jelzésére utalhatnak:

  • Fejfájás
  • láz
  • szédülés
  • nyomás érzés
  • A teljesség érzése a fülben
  • Vörösödik és duzzanat
  • gyengeség érzése
  • láz
  • Fejfájás
  • Fülzaj és fülzúgás
  • hangvezetés ludo
  • Folyadék a dob szőrme mögött
  • fülkibocsátás
  • Repedés vagy lyuk dob szőrme

Diagnózis otitis média esetén

Hagyja, hogy a fül, az orr és a torokorvos megvizsgálja magát, aki nagyító és fényforrás segítségével diagnosztizálást végez. Valószínűleg meghallgatási tesztet is elvégez. Ez segít a diagnózisban. Az orvos ezután eldönti, hogy melyik kezelésre van szükség az Ön számára. Meghatározhatjuk az akut otitis -közeget, és ezután megalapozott vezetőképes hallásvesztést lehet meghatározni. Ezenkívül a fül, az orr és a torok orvos kenetet vesz, és bakteriológiai vizsgálatot végez. Ezt előnyösen kezelik, ha immunhiányod van. A kenet segíthet, ha az antibiotikumokkal végzett kezelés ellenére nem történt javulás. A beton kórokozókat az orvosa a bakteriológiai vizsgálat során határozza meg. Így bizonyos antibiotikumok használhatók. A fülfájás kezelése előtt minden allergiát vagy cukorbetegséget figyelembe kell venni. Ezért le kell írnia az összes részletet.

kenet az otitis médiához

A kenet közvetlenül a középső fül nyálkahártyájából származik egy steril tampon segítségével. Alternatív megoldásként gyakran egy kis spatulát vagy egy kis kefét használnak. A kórokozók ezután meghatározhatók a kenet segítségével.

Az antibiotikus terápia lefolyása a gerincvel

Otitis -közeg esetén az antibiotikumokat nagyon gyakran használják. A kórokozó esetében különbségek vannak a terápiákban. Általános szabály, hogy az ilyen antibiotikum -kezelés hét napig tart. Orvosa gondosan megvitatja a terápiát.

Hogyan kezelik egy otitis médiumot?

Az első egy -két napban a otitis -közeg tüneteit fül, orr és torok orvos kezeli, de maguk az okok nem. Leggyakrabban gyógyszert kap a duzzanathoz. Ez a gyógyszer csepp vagy zabkás.

Lehetséges szövődmények az eseményen

Különféle szövődmények fordulhatnak elő a otitis közegekkel. Általában véve az ilyen nemkívánatos események meglehetősen ritkák. Az egészséged azonban súlyosan károsodhat.

A szemölcsös folyamat gyulladása tipikus szövődmény. Ez a kiterjesztés közvetlenül a fülpohár mögött lévő időbeli csonton helyezkedik el.

A bőr általában duzzadt és piros. Ha gyakran szenved a otitis médiumtól, akkor az is krónikus lehet. Ennek eredményeként Tramp Melfell , az osziklusok szintén károsítják az OSSES -t. Oszikái csak néhány milliméter magas. A krónikus otitis -médiumokkal benőttek vagy akár megsemmisíthetők. Akkor tartós hallási rendellenesség következhet be. Ezért menjen a füléhez, az orrához és a torokorvoshoz a otitis média első jele mellett.

A gyulladt szemölcs folyamat

Ez a TAP -alakú csont az auricle mögött meggyulladhat, ha a otitis média rosszul gyógyul, vagy egyáltalán nem. A tünetek hasonlóak a középfül gyulladásához, de ezek hangsúlyosabbak.

Hogyan alakul ki egy otitis média?

Különböző módok vannak arra, hogyan lehet megszerezni a középfülön lévő otitiset.

A fertőzés általában az nasopharynx -ból származik, és a fül trombitán keresztül a középfülbe kerül.

Néha a kórokozók hibát is átélnek a fülhallgató -on, közvetlenül kívülről közvetlenül a középfülükbe. A legritkább esetekben a véráramból származó kórokozók is bejuthatnak a középfülükbe.

Két oka van, amelyek általában részt vesznek egy otitis média fejlesztésében:

  • Előző vagy jelenlegi fertőzés
  • A középfül állandó szellőztetése

Ha a SO -nek nevezett cső, azaz a fül trombita nem szellőztetve van, és szellőzési rendellenesség van, akkor problémák merülnek fel. A korábbi fertőzések elsősorban a felső légúti traktus baktérium- vagy vírusfertőzései.

Melyik kórokozó okozza az otitis közeget?

A otitis közeg oka lehet a következő vírusok és baktériumok:

streptococcus pneumoniae : pneumonia

Haemophilus influenzae: Az orr torok meggyullad.

Beta-Hemölyzing Streptococcal: oldja meg, különösen a korai született tüdőgyulladásban, meningitisben és vérmérgezésben.

Nagyon ritkán vannak az influenza vírusok, amelyek a otitis közegért felelősek. Időnként az influenza valójában zsibbadással ér véget.

Ugyanez vonatkozik a vírusokra is, amelyek skarlát vagy kanyargót okoznak. Gyulladást okoznak, majd elpusztítják a nyálkahártya sejtjeit.

csecsemőknél a otitis közeg gyakran kéz a kézben jár a felső légúti traktus fertőzésével. Ezeket általában influenza vagy hideg okozza. A kurzus általában összehasonlítható egy felnőtt szokásos otthoni gyulladásával.

Közepes fülfertőzés egy gyermeknél

A

gyermekeket a hatodik évig nagyon gyakran érinti. Az élet első évében az összes csecsemő kb. Fele egy otitis médián megy keresztül. Az élet harmadik évében ez akár 80 %is.

Ezért a gyermekek panaszait komolyan kell venni, és a betegséget soha nem szabad elrabolni. Akkor nagy a veszély, hogy a gyermeknek állandó halláskárosodása lehet.

Megjegyzések és jelek:

  • Fájdalom a hasban
  • A gyermek megérinti a fülét
  • A testhőmérséklet növekszik
  • láz 39 ° C felett

Ha egy kisgyermeknek vagy csecsemőnek nagyon gyakran van otitis -közege, akkor a mandulák gyakran megnövekednek. Érdemes lehet eltávolítani a mandulát. A művelet akkor ajánlott, ha a következő helyzetek fordulnak elő:

  • Egy éven belül számos középfül gyulladás van.
  • A felmondás mögött folyadékot gyűjt.
  • A gyermeknek problémái vannak a légzés során.

A csecsemők és a gyermekek védelme

Bebizonyosodott, hogy a gyermekek gyakran megbetegednek, amikor a szülők dohányoznak. Ugyanez vonatkozik azokra a gyermekekre, akiknek már volt egy otitis -média, mert akkor növekszik az új betegség kockázata. Egy csecsemő, akit az anya szoptat, ritkábban esik a középfül -fertőzésekbe.