Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Középhang hallás: Meghatározás

Az érzékszervi hallásvesztés al -formája képezi a közepes hallásvesztést. Noha a közepes frekvenciatartomány általában a legérzékenyebb a hallgatásra, a közbenső hang hallásvesztése ezen a területen van hallásvesztés. Ha ez egy magas vagy alacsony hangzású hallásvesztéssel kombinálva fordul elő, akkor van egy szélessávú hallásvesztés . A hallásvesztés kombinációja általában növekvő életkorral fordul elő.

halláskárosodás okai

A közepes halláskárosodás előfordulása a belső fül problémáiból származik, pontosabban az audio csiga (cochlea). Így a szív típusa az egyik belső fülhallás . Az audio csiga közepes területén a haj szenzoros sejtek elhalnak a hallásvesztésről, ami a tüneteket kiváltja. A középső hangzás hallásának oka a öröklési folyamatok igazolják, amelyek igazolják a hallásvesztés korai eseményét és folyamatos romlását.

Tünetek: Felismerje a közepes hallásvesztést

A tünetek, amelyek a Terte meghallgatás közben beszélnek, a mindennapi kommunikációban viszonylag gyorsan egyértelműek. Az érintetteket egyre nehezebben értik meg a nyelv megértése, még háttérzaj nélkül is. A tünetek nem utalnak a mélységre és a magas hangokra, ezek hallhatók. A középső hangzás hallása a folyamatos romlás miatt fejlődhet, a süket és a hallásvesztés közötti süketig. Általános szabály, hogy mindkét fül egyenlően érinti.

Diagnózis: Hogyan diagnosztizálják a halláskárosodást?

értelmes diagnózishoz mind lencséket, mind szubjektív teszteket használnak. Ez utóbbi csak akkor hajtható végre, ha a betegek visszajelzést adnak a meghallgatáshoz. Ennek megfelelően nem nagyon alkalmasak a gyermekek és a csecsemők számára. Az objektív tesztek meghatározzák a halláskárosodás grad és eredetét. Az audiogram létrehozása információt nyújt az érintett frekvenciatartományokról.

középső hang hallás audiogram

Az audiogramban látható, hogy a magas és a mély frekvenciatartományban lévő beteg elegendő hallást rögzít. A középső hangszegmensben viszont egyértelmű károsodások láthatók a görbék pazarlása alapján. Az audiogramot ezért a közepes halláscsökkenéshez lehet vonni.

Alt

Kezelje a középtagos hallásvesztést

A nem gyógyítható . Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a haj szenzoros sejtek degenerációja, ami helyrehozhatatlan. Ugyancsak nem akadályozható meg, hogy meghallgassa a középtagot, mint a többi típusú halláskárosodás esetén. A hallókészülékek segítségével azonban a tünetek javulása érhető el: a hallókészülékek megerősítik a károsodott frekvenciatartományt, és így lehetővé teszik a mindennapi nyelv megértését.