Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

fül anatómia: a külső, a középső és a belső fül anatómiája

Általában beszélt a fül három részre oszlik: a külső fül , a középfül és a belső fül . A fül minden része az egyes funkciókat vállalja. Megtudhatja, hogy a fül egyes alkotóelemei anatómiailag strukturáltak, és milyen mértékben vesznek részt a hallási folyamatban.

Külső fül anatómia

A külső fül feladata a hangnyomás módosítása, és a kapott hanghullámok irányítása a középfülre.

A külső fül komponensei egy pillanat alatt:
  • Onacle
  • Külső fülcsatorna
  • fülhallgató (a forrástól függően középfülnek is számítanak)
  • kalapács folyamat

Külső fül anatómia: fülpohár anatómia

A fülkupa, amelyet pinna néven is neveznek, a fül egyetlen része, amely a koponyán kívül található. Ha a beszédet mindennapi nyelven mondják, akkor általában a látható fül, bár ez csak az egész fülének része. A porcot, és a külső fül ligamentumai és izmai támogatják. Az Auricle kifejezett feladata a bejövő hanghullámok vezetése, mint a egyfajta tölcsér a fülcsatorna felé.

Külső fül anatómia: (külső) fülcsatorna anatómia

A külső fülcsatorna egy 2-3 cm hosszú csatorna , amely az auricle-től a dobhártyaig terjed. A fülcsatorna kisebb, külső (oldalsó) része a porcos és olyan mirigyekkel rendelkezik, amelyek felelősek a fülviasz produkcióért style = "font-weight: 400;"> A fülcsatorna (média) részének többi része viszont csont és összehasonlítva keskenyebb, mint a külső. A külső fülcsatorna feladata az, hogy a hangot a fülhallgatóhoz vezetje .

Külső fül anatómia: Drumfell

A fülhallgató egy vékony, átjárhatatlan membrán , amely mindig feszültség alatt van és elválasztja a középfül külső oldalát. A Hammer folyamat , amely már a középfül része. Amikor a hanghullámok eltalálják a dobhártyát, az a rezgés. A rezgés átadja a schall -ot a kalapács folyamatán keresztül a középfülben lévő kalapácshoz.

Központi fül anatómia

A középfül a hallási folyamat megerősítésére szolgál.

A középfül alkotóelemei egy pillanat alatt:
  • eustachische cső
  • paukenhöhle (cavum tympani)
  • ossolation (kalapács, anvil, stirrup)

Központi fül anatómia: Paukenhöhle

A középfül része a timpani, a csontos, levegővel töltött üreg , amely viszont a három halló bokát tartalmazza Erős>. Hammer , anvil és stirrup alakjuk szerint nevezzük, és továbbítják a rezgésekről, amelyek a fülhallgatóból a ovális ablakba kerülnek .

Központi fül anatómia: Eustachische Tube (tuba auditiva)

Az Eustachian cső, más néven fül trombita , a szellőzés a középfülől és a nyomáskompenzáció . Ennek megfelelően biztosítja a rezgési képességet a fülhallgatóból . Összekapcsolja a középfülöt az orr torokszobájával (nasopharynx). A nyomás kiegyenlítése az eustachiai csővel releváns. Ha blokkolják, mint például a orrfolyással, akkor a nyomáskompenzáció észrevehetően nehéz.

belső fül anatómia

a belső fülben a hanghullámok elektromos impulzusokká történő átalakítása
végül megtörténik. Ezenkívül a halló és az egyensúlyi szerv részeit tartalmazza, amelyek biztosítják a egyensúly és térbeli orientációját . A szikla lábán lévő belső fül el van helyezve.

A belső fül alkotóelemei egy pillanat alatt:
  • cochlear labirintus/cochlea corti organ
  • vestibular labirintus (egyensúlyi szerv)
  • hajsejtek

Belső fül anatómia: cochlea

A cochlea, más néven audio csiga , egy csontos labirintus . A középfültől kezdve a dobhártya rezgései az OSSICle és az ovális ablakon keresztül elérhetik a cochleát.

A corti szerv az akusztikus észleléshez is szükséges, amely a cochleában található. Ez viszont több száz hajsejt -ot tartalmaz, amelyek a mechanikai rezgéseket elektromos jelekké alakítják. A kapott idegimpulzusok végül továbbíthatók a központi idegrendszerhez , hogy hallás történjen.

Belső fül anatómia: egyensúlyi szerv

Három ív és két makula szerv és a vestibular készülék képezi. A boltívekben folyékony és szőrsejtek vannak. A forgó gyorsulásokat a boltívek érzékelik, és a megfelelő jelet az agyba adják a kapott idegimpulzusok.

a makula szervekben ( sacculus és utriculus ) vannak hajsejtek is > Slime Plug , amelyet folyadék vesz körül. Ha a fej helye megváltozik, akkor ez megváltoztatja a nyálkahártya helyzetét a gravitáció szerint. A szőrszálak követik az irányt, és így kiváltják a idegimpulzusokat , amelyek jelzik a helyzetváltozást az agyra . A egyensúly számára azonban az agy a szemből és a bőrből származó információkat is felhasznál.