Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Folyamatosan fülviaszot termel, bár még nem is tudod róla. Néhányan azonban ezt a létfontosságú szekréciót különösen kényelmetlennek tartják. Ezért nagyon gyakran sokan drasztikus eszközöket használnak, hogy megszabaduljanak a fülviasztól és megszabaduljanak tőle.

Tudja, mennyire káros a túlzott fülhigiénia? Sokkal jobb, ha tudod, hogyan tudod egészséges módon megtisztítani a fülét. Ezért ajánljuk ezt az útmutatót.

a fülviaszod

A fülviasz elsősorban a védelem érdekében szolgál. Ezenkívül valójában felelős a fülének önmegtiszteléséért. Ezért a fülviasz nagyon hasznos és fontos test titok. A fülviasz konzisztenciája annyira ragadós, mert megkönnyíti a halott haj és a halott bőr korpásának eltávolítását a fülből. A fülviasz automatikusan továbbítja a szennyeződést kívülről. Ezenkívül a fültitkárnak további tápláló tulajdonságai vannak, amelyeket nem tudhat semmit. Ennek eredményeként a füledben rugalmasak maradnak. Ez a tisztítás ezen természetes funkciójának fontos előfeltétele. Egyrészt a fülviaszot tisztításra használják, másrészt védi a gombás fertőzéseket, és antibakteriális hatással rendelkezik.

Mit tehetsz túl sok fülviaszért

Van -e olyan érzése, hogy a füled túl sok fülviaszt termel? Van -e lehetőség arra, hogy a természetes eltávolítást kézi manipulációval megzavarják a kézi manipulációval? Ebben az esetben egy dugó alakult ki a fülcsatornájában. Nagyon természetes impulzus, hogy el akarja távolítani ezt a dugót a füléből. Ugyanakkor nagyon óvatosnak kell lenned. Sem a horgolt nemesség, sem a vágott klip nem alkalmas erre. Ezeknek az objektumoknak a fülcsatornában nincs helyük.

Valami ilyesmi semmiképpen sem alkalmas a fülek tisztítására, különben irritál vagy megsérti a fülhallgató . A fülcsatorna egy nagyon érzékeny szerkezet, ezért nem szabad ilyen radikális tisztítási módszereket alkalmazni. Ellenkező esetben véglegesen károsíthatja a fülét.

pamut tamponok és azok hátrányai

Használtál már valaha pamut tamponot a füled tisztításához? Akkor valószínűleg nem tudta, hogy csak korlátozott mértékben távolíthatja el a fülviaszt. Noha a pamut tamponok viszonylag jól párnázottak, soha nem szabad közvetlenül a fülcsatornába beilleszteni, mert ők is irritálhatják a fülcsatornák érzékeny bőrét, és szükség esetén a fülviaszot még mélyebbre nyomhatják a fülcsatornába. Ezzel az eljárással ezért támogatja a dugók fejlesztését. Ezenkívül fájdalmas fülhulladék merülhet fel.

Ajánlva a fül tisztításához a fülek?

Sokan a füleket jó alternatívának tekintik az ilyen pamut tamponok számára. A fül gyertya tölcsér alakú, vékony és hosszú. Megígérik, hogy a fülek jól tisztítják a generált vákuumot. A cél állítólag az, hogy a fülviasz kiszívódik. Ez a módszer előnyösnek és hihetőnek hangzik, de a fülek csak részben alkalmasak a fül tisztítására. Égési sérülések merülhetnek fel a fülpoháron és az arcán. Nagyon gyakran előfordul, hogy a forró viasz behatol a fülcsatornába. Ott a dob szőrme óriási mértékben sérült. Lehet, hogy most azt kérdezi tőle, hogyan tudja valóban helyesen megtisztítani a fülét.

Csak a fülcsatorna tisztítása

Elegendő a fülének rendszeres tisztításához, ha csak a fülszobát a fülpohár külső részén, nedves ruhával távolítja el. A langyos víz és a pamut tampon elegendő. Mint már említettük, csak a fülcsatorna addig kell megtisztulnia. A meleg vízzel lágyítja a szekréciót.

Annak érdekében, hogy a fülviasz könnyebben folyhasson és elmeneküljön a fülcsatornából, mandulát és olívaolajat is használható, amelyet gondosan melegít. Alternatív megoldásként vásárolhat speciális fülcseppeket vagy fül spray -t a gyógyszertárban.

Ha a füled már sok fülviaszt termelt, akkor látnia kell az ENT orvosot. Amint a fülviasz érintkezésbe kerül a vízzel, automatikusan megduzzad. Ha a dugó már felmerült, akkor legkésőbb legkésőbb a fülcsatornájába is beragadt. Észre fogja venni az ilyen dugókat, amikor a füle viszketni kezd. Fájdalmat érezhet a fülében is. A fül ilyen dugóját gyakran enyhe halláscsökkenéssel társítják.

A füled tisztítása csak szakmailag és óvatosan az ENT orvosnál. Ha a füle sok szekréciót termel, és nagyon sok fülviasz van, akkor rendszeresen látnia kell az ENT orvosát. Tisztítsa meg a fülét nem csak a külső terület fülpohárjában, hanem a fülek mögött is. Ehhez elegendő a langyos víz. Akkor győződjön meg arról, hogy mindent jól szárít. Tehát nem kockáztatja a fül fülét.

Tehát vegye figyelembe a fülviaszot hasznos test titkának. Ez elengedhetetlen a fül és a higiénia megtartásához. Ezért ne vigyázzon a fülének megfelelő gondozására, és ne becsülje alá az önmegtisztító funkciót.

Érdekes információk a fülviaszról

Az európaiak

megnövekedett a fülviaszban 50 % -os zsírtartalom. Az európaiak fülviasza tehát viszonylag nedves. Az ázsiaiakban a hely kissé másképp néz ki, a fülviasz zsírtartalma csak 20 %. A konzisztencia tehát meglehetősen morzsás.

Tudod, miért keserű a fülviasz? A kutatók feltételezik, hogy a keserű íz további védelem a rovarok ellen, hogy ne fészkeljenek a fülcsatornában.

A gyermek szignifikánsan több fülviaszt termel, mint felnőtt. Ez szintén lágyabb. Ezenkívül a fülviasz színei nagyon eltérőek. A nedves alakú színei sárgás-fényes barna-sötétbarna lehetnek, amelyek meglehetősen poros szürkés alakúak.

Átlagosan az idősebb emberek és különösen a férfiak több fülviaszt termelnek. Ez gyakran a hallásvesztés oka, mert akkor a fülcsatorna eltömődött. A észrevehető fejlesztés professzionális tisztítást kínál az ENT orvosnál.