Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten
A

fül útleveleket, más néven otoplasztikának, külön -külön adaptálták a fülük és a halló rendszer közötti kapcsolatot képviselő fülükhöz. Ezek döntő fontosságúak a hallókészülék és az akusztikus hallásminőség kényelme szempontjából. Nem használják őket a hangvonalhoz, hanem a hallásvédelem eszközeként is felhasználhatók.

hallókészülékek fül útlevéllel

A fülön belüli hallókészülékek (IDO) esetén a fül útlevél használata szükséges ahhoz, hogy az IDO-ban az egyénileg alakú fülcsatornához való alkalmazkodást biztosítsa. De még a HDO hallókészülékek (HDO) esetében az Otoplastics bizonyos esetekben hasznos lehet. Ide tartoznak különösen a súlyos vagy erősen fokozott halláskárosodások és a mélyen hangos hallás jelenléte.

Hogyan készülnek az otoplasztika?

Mivel minden fül rendkívül egyénileg alakú, először a fülcsatorna és a concha benyomást kell tenni. Erre épülve a fülutazást úgy készítik, hogy az optimálisan illeszkedjen a megfelelő fülbe. Különböző anyagokat választunk, amelyek ugyanolyan eltérő keménységű keménységgel vannak kiválasztva a termeléshez. A következők adaptálásakor az ülés különösen fontos, mert ha az otoplasztika nem elég szoros, akkor visszajelzés fordulhat elő. Ha azonban túl szilárd, akkor a fájdalom előfordulása nem zárható ki. Az akusztikus túlkonferencia finomítása érdekében az opcionális kompenzációt vagy a magas hangú fúrást is elvégezhető. Általánosságban: minél jobb az ülés, annál jobb a hallásminőség!

fül átadás vagy esernyő?

A HDO hallókészülékeket részben beillesztik a fülbe. Akár esernyő, akár otoplasztika rögzíthető a belső részhez. A következő különbségeket a két formában figyelembe kell venni, mint kiválasztási kritériumokat:

otoplastics

  • Egyénileg adaptált
  • Kis nyílások a levegő átjárására
  • Jobb eredmények a teljes frekvenciaspektrum mélyen hangos hallás vagy károsodás esetén
  • A szűk ülés elkerüli a visszajelzést

esernyő

  • Szabványos méretek
  • Nagy szellőztetéssel rendelkező nagy nyílások
  • Természetes hang
  • Leginkább elegendő a LUDO hallásvesztéshez
  • Kevesebb adaptációs erőfeszítés

Függetlenül attól, hogy az esernyő vagy az otoplasztika kapcsolódik -e a hallókészülékhez, a halláskárosodás és a foka és foka elsősorban határozza meg. A súlyos vagy erősen fokozatú hallásvesztéshez az Otoplasztika megválasztása szükséges, míg a magas szintű térségben kevésbé súlyos korlátozásokkal a beavatkozás esernyője általában elegendő. Az esernyő alacsonyabb adaptációja mind előre, mind hátrányos helyzetben van: megtakarítva, de csak a standard méreteket lehet kiválasztani, amelyek a legjobban megfelelnek a fül természetének. Ennek eredményeként nem garantált, hogy a szabványosított méretek optimálisan ülnek a fülcsatornában.

Tisztítsa meg a fül útlevelét

A fül paspázok napi tisztítása elengedhetetlen a test méretű szállítószalagja miatt. Ellenkező esetben az otoplasztika nyílásai eltömíthetik a völgyek és a fülviaszot. Annak érdekében, hogy ne felejtsük el a tisztítási folyamatot, ezért tanácsos integrálni azt az esti rutin szerves részeként. Mindig alapos, de ugyanakkor óvatos az érzékeny eszközök védelmére.

A fül útlevél tisztítását puha, száraz ruhák vagy speciális törlőkészülékek tisztítása . Más tisztítószereket nem szabad használni, mert ezek nagyrészt túl agresszívek a hallókészülékekhez. A HDO hallókészülékek esetében gyakran további tisztítási lépésekre lesz szükség, például ha hangtömlőjük van. Mindenesetre a hallókészülékek teljes szárítása után egy megfelelő száraz dobozban kell tartani, hogy megakadályozzák a nedvességkárosodást. A tisztítás és a szárítás garantált részletes leírása érdekében kattintson a itt .

.

.

fül útlevelek: Gyakori problémák

A fül útlevél viselése jelentősen javíthatja a hallást, de - mint mindenhol - vannak olyan lehetséges problémák is, amelyek potenciálisan előfordulhatnak:

  • Visszajelzés : Visszajelzés merül fel, ha a már megerősített hang a hallókészülékből származik, mivel az otoplasztika bármely ponton, majd a hordozó ismét érzékeli. A kellemetlen sípot akkor hozzák létre, ha a fül útlevél nem illeszkedik.
  • Oblusion Effect : Az illeszkedés pontossága együtt jár a fül bizonyos kitöltésével. Ez a keskeny, viszont
  • fülbér -kollekció : A fülviasz (cerumen) gyűjteménye az otoplasztika mögött ronthatja a hang észlelését.
  • allergiás reakció : A termelésben felhasznált anyagok lefedik az allergiás reakció kockázatát. Belépéskor anti -allergén anyagok használhatók.
  • ohrkassktück présel : A fül változásai, például a súlyváltozás miatt, az otoplasztika adaptációját igényli. A hallásgondozási szakember segítségért konzultálhat.
  • Elszíneződés : A faggyú és a fülviaszgal való érintkezés útján a elszíneződés nem zárható ki. Ha a elszíneződés túl erős, akkor az otoplasztikákat ki kell cserélni.

Az említett problémák sokaságát a hallókészülék -akusztikus orvoslással lehet orvosolni az otoplasztika vagy a hallókészülék -beállítások módosítása révén. Ha van egy elzáródási hatás, akkor hasznos az ilyen nevű „vertek”, azaz az Otoplasztika kis lyukak, amelyek a hang szenvedélyét kedvelik. A hibákat vagy az elnyomó fül útleveleket a fülben a rossz ülés miatt hozták létre. A mérés ellenére az otoplasztikákat is be kell állítani, például a külső fül változása esetén. Ennek megfelelően az irányítást rendszeresen kell elvégezni a problémák megelőzése vagy megoldása érdekében.

fül útlevelek gyermekek számára

A

OHR útleveleket a gyermekek hallásgondozására használják, ha a hallásvesztés típusa vagy mértéke ezt megköveteli. Az otoplasztika szintén bebizonyította magukat különösen aktív gyermekeknél, mivel kevésbé érzékenyek, mint a nyitott ellátással rendelkező hallókészülékek. Ez lehetővé teszi a gyermekek aktív, gondtalan játékot. A gyermek növekedésének azonban az optimális ülés biztosítása érdekében a füldarabok rendszeres rekonstrukcióját igényli.

A fülsejtek speciális alkalmazási területei

A termeléstől függően a fül útlevelei a klasszikus felhasználáson kívül is használhatók. Például felhasználhatók hallásvédelmi intézkedésként a hangos munkák vagy a zene lejátszásában. Ehhez az otoplasztika hangos zajokat blokkol, de még mindig áteresztő a nyelv észlelésére. További információ a hallásvédelemről a munkahelyen itt . Ezenkívül a megfelelő kialakítás valódi ékszert fel lehet vetni az alkatrészekből. Annak érdekében, hogy a füleket ékszerként használhassák, egyéni megjelenést készítenek színekkel, csillogással és strasszokkal.

fül útlevelek: árak és a költségek feltételezése

A

otoplasztika szerepel a hallókészülékek árában. Mivel a törvényes egészségbiztosító társaságok általában felelősek azért, a fül útlevél fizetésének költségei a kapcsolódó hallókészüléktől függnek.