Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar
A

pedacustics a hallás -akusztika alsó része, amely a gyermekek hallásgondozására összpontosít. 1000 gyermek közül egy vagy két gyermeket már születéskor már hallanak. Ez veszélyt jelent a gyermek személyes és nyelvi fejlődésére, ezért egy korai, aktív hallás -promóció jelentős a nyelvfejlesztési problémák megelőzésében. A hallás akusztikájának, amely a hallás -kialakult gyermekek kezelésére szakosodott, pedakasztikumnak nevezzük. A gyermekek és csecsemők meghallgatásának különleges jellemzőinek ismerete mellett a pedakutika szakmai területe különösen érzékenységet igényel a gyermekbetegek és szüleik kezelésében.

Előfeltételek és továbbképzés PEDACLE

Annak érdekében, hogy továbbképzést végezzen a hallásgondozási szakembertől a pediklusig, három éves szakmai tapasztalat vagy hallás -akusztikus bajnokság címre van szükség. A „pedakusztikusok” még nem védett kifejezés, tehát a hallás akusztikusok további edzés nélkül is nevezhetnek magukat pedakitikusnak. A továbbképzés magában foglalja mind az elméleti, mind a jogi és a gyakorlati tartalmat, amely egyrészt magában foglalja a orvosi ismereteket a gyermekes halláshoz és a nyelvfejlesztéshez, másrészt a gyakorlati alkalmazás -ismeretek A meghallgatás méréséhez veszteség és hallókészülék kiigazítása gyermekeknél.

Ezen túlmenően meg kell tanulni a szülők bevonásának szükséges érzékenységét, valamint a szülők bevonásához szükséges kompetenciákat. Ezeket az összetevőket egy pedagógiai tanulási blokk részeként tárgyaljuk. A kezelésen belül a gyermek holisztikus nézetét szánják, amelyben a lehetséges kísérő, például a beszédterápia, a terápiás lehetőségek szerepelnek. Ebből a célból a további terápiás intézkedések ismerete szükséges, az érzékeny tanácsok mellett a pszichológiai ismeretek támogatása. A gyermekek sikeres vizsgálata csak akkor lehetséges, ha a szükséges speciális ismereteket kiegészítik gyermekbarát munkaanyaggal.

pedakoustika keresése

Feltételezhető, hogy az akusztikusok, akik pedantikusként képzettek, a szükséges kompetenciával rendelkeznek a csecsemők és gyermekek 17 éves koráig kezeléséhez. A megfelelő akusztikus kiválasztásakor a földrajzi hely érvényes döntési tényező. Mivel viszonylag gyakori látogatásokra várható, a pedikasztikát alacsony vezetési idővel kell elérni, ha lehetséges. Sokkal fontosabb azonban, hogy a gyermek és a szülők jó kezekben érzik magukat, és hogy a bizalom alapja felépülhet a kezelésre. A jó érzés különösen fontos a gyermek kútja szempontjából, és pozitív hatással van a kezelési folyamatra.

hallásvesztés gyermekeknél

1000 gyermek közül egy vagy kettő hallható a születéskor. Különböző táblák információt nyújthatnak a gyermekek halláscsökkentéséről:

  • Hiányzó kísérletek a beszélt utánozására
  • A zaj vagy a zene iránti érdektelenség
  • Erős koncentráció hallgatáskor
  • Nagyon hangos beszéd
  • Hiányzik a reakció, amikor a gyermeket kezeli
A

triggerek változatosok, és az anya betegségeitől (például toxoplazmózis, citomegalia, rubeola) a születéskori szövődményekig (például az oxigénhiányig) a fogak problémáin (például ritka esetekben kanyaró és mumpsz). A genetikai hibák szintén növelhetik a hallásvesztés prenatális valószínűségét. Gyermekkorban a középfülfertőzések vagy a túlzott zaj további kockázati tényezőket jelent a halláskárosodáshoz.

A hallásproblémák korai meghatározására a pedakutikához tartozó összes tesztet az U3 és az U8 vizsgálatok során kell érzékelni. Ezeket általában az egészségbiztosító társaság veszi át. A lehetséges korai meghatározás hozzájárulhat a hallásgondozás hallásának sikeréhez és a gyermek (nyelv) fejlődésére gyakorolt ​​potenciálisan negatív hatásokhoz.

hallókészülékek gyermekek számára

A pedakitikus segítségével megfelelő A gyermekbetegek hallókészülékeit választják meg és adaptálták. Az eszközök különböznek a felnőttkori, színes és felszerelésektől. A gyermekek számára a kis hely miatt nincsenek IDO hallókészülékek a gyermekek számára. A szín szempontjából viszont a spektrum kibővül: élénk színek tartománya áll rendelkezésre, hogy különösen vonzó hatással legyen a fiatal fuvarozókra. Tehát, hogy a halláskárosodás nem akadályozza meg a gyermek játékát, a gyermekek hallókészülékei robusztusak, por -rezisztensek és vízállóak. A kiegészítő kiegészítők biztosítják azt is, hogy biztosítsák a veszteséget.