Loch im trommelfell

Drum szőrme - mit kell tenni?!

A dobhártya egy nagyon vékony membránból áll. Határot képez a belső fül és a fülének külső része között. A dobhártya biztosítja a baktériumok elleni szükséges védelmet. Ugyanakkor feladata a hanghullámok továbbítása. A fülhallgató kulcsszerepet játszik a teljes hallási folyamatban. Most előfordulhat, hogy egy lyuk jön létre ebben az érzékeny membránban. Ebben az esetben a fül-, orr- és torokorvos egy fülhallgató -perforációról beszél.

Alt

A dobhártya. Forrás: tinnitracks

Ez az útmutató megadja az összes szükséges információt arról, hogy mit kell tennie, ha egy lyuk kialakult. Az alábbiakban elolvashatja, hogy milyen okok, tünetek és diagnózisok vannak. Az összes kezelési lehetőségről itt is tájékoztatunk Önt. Ha további kérdései vannak, szívesen kapcsolatba léphet velünk kötelezettség nélkül.

Mi okozza a szakadt alagútot?

Különféle okok merülnek fel, ha ilyen hiba alakult ki a fülhallgatójukban. Ezek lehetnek gyulladásos vagy traumatikus jellegűek. A traumatikus azt jelenti, hogy a lyukat sérülés okozta.

A traumatikus terület leggyakoribb és tipikusabb okai az önfejű. Ez általában akkor fordul elő, amikor a fülét pamut tamponnal tisztítja. További tipikus traumatikus okok lehetnek:

  • A nyomás hirtelen változása
  • ütje meg a fülét
  • A koponya sérülései
  • Kemény vízsugaras nem megfelelő hallás -öblítéssel

A fenti példák mindegyike könnycsepphez vezethet a fülhallgatójában.

Tipikus okok egy sérült fülhallgatóban

Az otitis közeg egy tipikus gyulladásos ok, amelyen keresztül a dobhártya lyukat kaphat. Különbséget kell tenni a krónikus és akut formák között a középfül gyulladásában. Ha ez az akut alak, akkor egy repedés vagy egy lyuk a dobhártyában alakulhat ki az előrehaladott szakaszban és sok generációs termeléssel. Amint a genny átfolyhat a fülhallgató lyukon, a hely javul. Kevesebb nyomás és kevesebb fájdalom van. A gyulladás gyorsabban gyógyul, mert a középfül most jobban szellőztethető. Általános szabály, hogy a dobhártya önmagában gyógyul. Ha ez egy krónikus otitis -média, akkor általában van egy automatikus dobhártya.

Milyen tünetei vannak a dobszurd képződésének?

Alt

dobszőrme képződése (lyuk a fülhallgatóban). Forrás: Medpertise

Amikor egy traumatikus esemény megelőzte, a hirtelen fájdalom és akut hallásvesztés a fülhallgató lyuk tipikus tünetei. Néha enyhe vérzés van.

A helyzet kissé másképp néz ki az akut gyulladásos fülhallgató perforációval. A fájdalom csökken, amikor a szekréció leereszkedik. Előfordulhat, hogy a belső fül is gyullad meg. Ennek eredményeként a hányinger és a szédülés használhatja. Nem ritka, hogy a fülzúgás egyszerre fordul elő. Időnként rángatózó szemmozgások adnak hozzá. Időről időre az egyes arcizmok megbéníthatók.

Diagnózis lyukkal a fülhallgatóban

A fül, az orr és a torok orvos Otoscope vagy fülmikroszkópot használ egy fül tükrözés elvégzéséhez, hogy tiszta diagnózist készítsen. Az orvos legtöbbször a dobszőr kialakulásának környezetét is megvizsgálja. Meg kell végeznie egy hallási tesztet is. Tehát az orvos megtudhatja, hogy a belső fül is érinti -e.

Drum -szőrgyel gyorsítsa meg a gyógyulást

A dobhártya kis hibái egyedül gyógyulhatnak. Ha azonban nagyobb hibás vagy teljes fülhallgató -könnycsepp, akkor a fül, az orr és a torokorvos segítséget kell nyújtania. Kisazolja a sérülést, vagy egy sínre helyezi. Erre a célra az orvos papír- vagy szilikoncsíkokat használ, és a dobhártyára helyezi. Ez felgyorsítja a gyógyulást. Ha ez a módszer nem működik, mert a sérülés túl nagy, akkor a dobhártyát műtéten kell bezárni. Időnként még az oszikókat is érintik vagy megsemmisítik. Ebben az esetben a teljes rekonstrukciónak kell megtörténnie.

víz a dobhártya mögött

néha krónikus csont kiadás fordul elő. Ezt a hibát műtéten kell szállítani. Ha a fül vízzel érintkezésbe került, akkor megakadályoznia kell az antibiotikumot. Védje meg a sérült fülcsatornát, különösen fürdés közben, és megmutatja, hogy bezárja egy speciális krém pamutral.

dobszőrme lyuk időtartama - öngyilkosság

Általános szabály, hogy a dobhártya hibája viszonylag jól gyógyul, körülbelül négy hétre számíthatnak. Ha azonban a belső fül vagy az OSSICle is befolyásolódik, akkor állandó halláscsökkentés fordulhat elő, akkor még a süket is lehetséges. Ebben az esetben azonnal konzultálnia kell a fül-, orr- és torokorvosával.