Wasser im Ohr beim schwimmen

Legyen az úszás után, gyors zuhany vagy vonat a medencében, gyakran a víz a fülében marad, és befolyásolja a hallgatás megértését. A füled eldugult, és minden párosul hangzik. Időnként ez a hatás néhány napig tart. Mivel a vízben vannak olyan baktériumok is, amelyek fertőzést okozhatnak, érthető, ha gyorsan ki akarja venni a füléből. Ezért állítottuk össze a legjobb és leggyorsabb módszereket a fülének felszabadítására a folyadéktól ebben a bejegyzésben.

Milyen következményei vannak a víznek a fülében?

A fülben lévő

folyadék elősegíti a gombák és baktériumok növekedését, és fertőzéshez vezethet, duzzanat vagy irritáció kíséretében. Gyakran viszkető fordul elő, amelyek megerősödtek, amikor a fülkét húzzák. A probléma a fül túl gyakori tisztítása is, mivel a túl sok fülviaszot gyakran eltávolítják. Ez azonban megvédi a fülét a behatolástól a káros baktériumoktól vagy a gombáktól. Ha a víz a fülébe kerül, akkor a védelmi funkció gyengül, és fennáll az akut fülcsatorna -gyulladás kockázata. Nagyon fennáll az ilyen fertőzések kockázata, különösen piszkos vizekben vagy a pezsgőfürdőben történő úszás esetén. Súlyos esetekben egy ilyen fertőzés akár hallható, vagy a gyulladás terjed a belső fülben és a test más részeiben. Ha a fülben lévő víz fájdalmat okoz, akkor határozottan orvoshoz kell fordulnia. A fájdalom vagy a viszketés a fülcsatorna meglévő fertőzését jelzi. A fokozott érintkezés a sóval és a klórral stimulálja a fülcsatornát, és elősegíti az idegen testek behatolását. A kozmetikumok összetevői irritációhoz és repedésekhez is vezethetnek a fülben, és szükség esetén elősegíthetik a folyadék behatolását a fülben.

Hogyan távolíthatom el a vizet a fülbe?

Számos lehetőség van a víz eltávolítására a fülből. A folyadékok azonban általában önmagukban eltűnnek a füléből. Ha gyorsabban szeretné eltávolítani a folyadékot, felsoroltuk a legjobb támogató intézkedéseket itt, hogy gyorsan jól hallhassunk.

Hozzon létre vákuumot a fülben

Hajtsa kissé a fejét, és tegye a tenyerét az érintett fülre. Most húzza össze a kezét gyorsan, és nyissa újra. A vizet a vákuumon keresztül ki kell húzni a fülből.

hagyja, hogy a víz elpárologjon

A víz fülből történő eltávolításának másik módja az, ha a víz elpárolog. Ehhez a legkisebb szintű fújással ragaszkodsz a fülhez, tartson legalább egy 30 cm távolságot a fülétől. Mozgassa a hajszárítót oda -vissza, miközben meghúzza a fülkét. Néhány perces csapás után a fülben lévő víznek el kell párolognia.

Meleg tömörítés a fülén

Sige egy mosókendőt meleg vízben, és tegye a fülére. Hagyja el a mosókendőt 30 másodpercig, és szánjon egy percet. Ismételje meg a folyamatot négy -ötször.

Húzza be a Earlobe -t

hajlamosak oldalra. Az érintett fülnek le kell mutatnia. Ezután húzza meg a fülkét. A víz mozog és kiürülhet.

valsava módszer

Csukja be a száját, és tartsa meg az orrát. Ezután tisztítsa meg az orrát, hogy megtisztítsa a fülcsatornát. Gyakran hallhat egy rövid repedést. Ez azt jelzi, hogy a cső most már ingyenes.

over -the -counter fül csepp

Egyes gyógyszertárakban nem találhat vényköteles fülcseppeket természetes összetevőkkel. Néha a víz a fülviasz duzzanatát okozja. Ezt meglágyíthatja a fülcseppek és a lefolyó. A nemkívánatos mellékhatások elkerülése érdekében azonban el kell olvasnia a csomag beszúrását.

fül kannák

A

fül kannák orvosolhatják a fülét is. Ezek a viaszból készült üreges gyertyák, amelyeket bejelenteni lehet, amikor feküdt. A viasz biztosítja a hőt a fülben, és a víz vagy a fülviasz áramlását okozhatja. Ezt a módszert azonban óvatosan kell elvégezni. Ha a fülében lévő hő kellemetlenül kitölti, akkor a legjobb, ha nélküle. Ez a módszer egy alternatív orvosi intézkedés. A melegség célja, hogy stimulálja a fülben lévő pozitív folyamatokat, és hagyja, hogy a víz leereszkedjen. Az eltömődött fülcsatornák orvoslását azonban tudományosan nem erősítik meg.

A fülben lévő víz nem tűnik el, és fájdalmam van?

Ebben az esetben a fülben egy esetleges fertőzést jelentenek be. Azonnal látogasson el egy fülorvosra. A hátsó vizet szopják. Ha már gyulladás történt, a fülorvos füleket vagy antibiotikumokat ír fel. Ha a kezelés nem habozik feleslegesen. Ez olyan szövődményt kaphat, mint például hallásvesztés vagy krónikus gyulladás a fülben. Az akut fülcsatorna -gyulladás általában a hagyományos gyógyszerekkel jól kezelhető, ha a kezelés azonnal zajlik. Az eltömődött fül esetén a füldoktornak a professzionális tisztítás is orvosolhatja a helyzetet. Különösen a speciális és ritka gombák vagy baktériumok késleltethetik a kezelést. A fül specifikus anatómiai jellege negatív hatással lehet a fülcsatorna -gyulladás kezelésére. Ezenkívül a fülcseppekből származó allergiás reakció irritációhoz vezethet.

megakadályozhatom a víz penetrációját a fülemben?

Igen, megakadályozhatja, hogy a víz előre behatoljon. A vízvédő füldugók úszás vagy úszás közben védik az előtte lévő fülcsatornát. A viselkedés után azonban határozottan fertőtlenítse a füldugót, hogy elkerülje a baktériumok vagy a gombák behatolását. A hörakustiker a füldugók helyes kiválasztásában támogathatja Önt. Kerülje a túl gyakori és intenzív fültisztítást. A fülben lévő fülviasz védi Önt a fertőzésektől, ha túl kevés a fülben, akkor a védelmi funkció gyengül. A meleg víz már elegendő a jobb fülhigiéniához. Kerülni kell a fülbevalók gyakori használatát. Ha búvárok vagy úszók vagytok, akik rendszeresen haladnak mélyebb vizekben, a vízzel való érintkezés előtt a természetes fülcseppek használata ajánlott. Ne vezessen túl mélyen a fülcsatornába pamut tamponokkal, sérülésekkel és repedésekkel, megkönnyíti a fülbe és más idegen testekbe való bejutást. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor kerülje a fürdősapkák használatát úszás közben, amely lekaparhatja a bőrt a fülébe, és kedvezőtlen lehetőségeket teremthet a baktériumok és a gombák számára.