Welche Hörgeräte sind besser im Ohr oder hinter dem Ohr?

mely hallókészülékek jobbak a fülben vagy a fül mögött?

A fülben viselt hallókészülék vagy a fül mögé helyezett választás az egyéni igényektől és preferenciáktól függ.

a fülben hallókészülékek (IDO)

A

hallókészülékek (ITE, ITC, CIC, IIC) általában kisebbek és észrevétlenek, mint a fül mögött viselt hallókészülékek (BTE, RIC). Gyakran "láthatatlannak" hirdetik őket, és kevesebb problémát okozhatnak a szemüvegekkel és a maszk viselővel. Ezeket azonban szinte kizárólag akkumulátorokkal működtetik, és általában csak könnyű és közepes méretű hallásveszteségekre alkalmasak. Ezen túlmenően gyakran kell elhozni egy fül benyomást, amelyet a szakembereknek kell elvégezniük. Készítheti a fülcsatornát is, amely ingerülhet a könnyű és közepes méretű hallásvesztéssel.

a fülben hallókészülékek (IDO) előnyei

  • IIC, CIC, nagyon diszkrét
  • A maszknál / szemüveg viselője kevesebb probléma

A fül hallókészülékei (IDO) Hátrányok

  • Szinte kizárólag akkumulátorral működtetve
  • Bluetooth csak az ITE -n vagy az ITC -nál lehetséges,
  • Nem alkalmas nagyon keskeny fülesikhoz
  • Csak a könnyű és közepes méretű hallásvesztésekhez alkalmas
  • Fül benyomást kell venni
  • A hallókészülék kitöltheti a fülcsatornát, amely nagyon irritáló lehet

A fülhallókészülékek mögött (HDO)

A fül hallókészülékek mögött, másrészt általában nincs korlátozása a beépített technológiában, beleértve az akkumulátorokat, a Bluetooth -t, az összeköttetést és a telefontekercseket. Szinte minden halláskárosodáshoz alkalmasak, és gyakran "láthatatlan" működnek, még hosszú hajjal is. A hátrány az, hogy kívülről láthatók, bár általában nem állnak ki.

A fülhallókészülékek mögött (HDO) előnyei

  • Nincs korlátozás a beépített technológiára
  • Szinte minden halláskárosodáshoz alkalmas
  • Hosszú haj esetén, általában szinte „láthatatlan”

a fül mögött hallókészülékek (HDO) Hátrányok

  • kívülről látható

Következtetés: Mely hallókészülékek jobbak a fülben vagy a fül mögött?

Végül a fülben lévő vagy a fülhallókészülék mögötti döntés az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Ha a hallókészülék összes követelménye teljesül a fülben, akkor jó választás lehet, de ha nagyobb kényelem és technológia van, a fül mögött viselt hallókészülékek megfelelőbbek lehetnek, mert több helyet kínálnak a kiegészítő funkciókhoz - A különleges kényelem és a kiegészítő funkciók érdekében a hallókészülékek a külső hallgatókkal (ex-lista) lehet a legjobb választás, mivel lehetővé teszik az akkumulátorok, a bluetooth és a távoli beállításokat, és lehetővé teszik az iránymutatást is.

Mire figyeljen a hallókészülék vásárlásakor?

Ha úgy döntött, hogy hallókészüléket vásárol, vannak olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell vennie annak biztosítása érdekében, hogy megkapja az Ön számára legmegfelelőbb eszközt. Mindenekelőtt győződjön meg arról, hogy elvégezte -e egy alapos hallási tesztet a halláskárosodás súlyosságának és az Ön számára legmegfelelőbb hallókészülék típusának meghatározására.

Fontos, hogy megismerje a hallókészülékekben elérhető különféle funkciókat és technológiákat annak biztosítása érdekében, hogy megkapja az Ön igényeinek leginkább megfelelő eszközt. Érdemes összehasonlítani több hallókészülék -szolgáltatót annak biztosítása érdekében, hogy a legjobb ajánlatot kapja a pénzért.