Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

Deep -hangos hallásvesztés: Mi ez?

A letétbe helyezhetetlen hallás a Alt

Ezen túlmenően a mélyen hangos hallás hallása az egyik fülön a méhnyak gerinc nehézségek kísérő tünete . Bizonyos esetekben fülzenék , szédülés, és hyperacusis

Tünetek: Felismerje a mélyen hangos hallásvesztést

A hallásból meghallgatott emberek -a hallásvesztés nem hallja a 2000 -es vagy annál alacsonyabb mély frekvenciákat. Maga a hallgatási kötet általában nem érinti, de a megértés továbbra is korlátozott. Ennek eredményeként az érintett személyek még mindig nagyon jók, ha egy -egy -egy -egy megbeszélést folytatnak. Másrészt a csoportos szórakozás és a hangos környezetben folytatott beszélgetések sokkal nagyobb nehézségeket jelentenek. Az is észrevehető, hogy a basszus tónusokat különösen nehéz megérteni, amikor zenét vagy mély hangot hallgatnak.

Diagnózis: Hogyan van egy mély hangos hallás hallás?

Hallási tesztek segítségével agyag audiogram jön létre. Ez megmutatja annak a betegnek a hallási görbéjét, amelyre a hallási küszöb olvasható. A hallásküszöb leírja azt a gyakoriságot, hogy a hangok érzékelhetők az adott személy számára. Ez két görbe- a levegő és a csontvonal görbe-, amelyek lehetővé teszik a hallásvesztés eredetéről szóló nyilatkozatokat. Ennek megfelelően el lehet dönteni, hogy a mély hangos halló hiba, amely a belső vagy a középfülben található.

mély -hangos halláskárosodás audiogramok

Az audiogramon a csont- és légcsövek görbéjének egy lehetséges lefolyása mutatható be egy mély hangos hallás esetén. Meglepő, hogy a mély frekvenciatartományban a hallási teljesítmény lényegesen rosszabb, mint a közepén és végül a magas frekvenciatartományban, a 2000. évi Hertz kb.

Alt

Kezelés: Mi a dolg a mély hangon halláshoz?

A belső fül károsodása általában helyrehozhatatlan. A sérült hajsejteket nem lehet helyreállítani, és a hallókészülékkel történő kezelés szükséges. A középfül által okozott mély-hangos hallás kezelése érdekében kisebb beavatkozások vagy implantátumok válik. A következő vonatkozik: minél kezdeményezhető a korábbi kezelés, annál jobb a meghallgatás többi részében. Javasoljuk, hogy megakadályozzuk a hallásvesztést , mielőtt ez tartós károkat okozhat. Az alacsony zajszennyezés és csökkentse a stresszt, csökkenti a halláskárosodás kockázatát.