Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

A hallókészülékek mellékhatásai

A

hallókészülékeknek mindenekelőtt egy feladatuk van: a hallgatás javítása érdekében! De nem mindig teljesítik a tényleges jelentését. Nem kívánt mellékhatások vagy mellékhatások fordulhatnak elő, ezért fontos, hogy tisztában legyenek a lehetséges kockázatokkal. Ennek megakadályozása érdekében általában meg kell jegyezni, hogy a hallókészülékeket csak a szakember szabályozhatja. A kiválasztásnak és a beállításnak műszaki műszaki tanácsadás alatt kell történnie egy hallókészülék -akusztikus tanácsoktól A kockázatok minimalizálása érdekében. Azonnali felhasználás egészségügyi rendellenességeket eredményezhet, ezért a lehető legnagyobb mértékben kerülni kell.

A mellékhatások különösen a kezdeti szakaszban várhatók, azaz a hallókészülék kopásának megkezdésekor. Az ingerek árvízére való váltás, amelyet a hallás megerősítése hirtelen érzékel, a fülek és az agy számára túlterhelhető lehet. Ennek eredményeként a környezetet vagy akár a saját hangját hirtelen kényelmetlennek lehet tekinteni. Szerencsére a test szokásos viselésével megszokja a stimulációt.

A következő nemkívánatos mellékhatások ismertek a hallókészülékekről:

hallókészülék fejfájáshoz vezet

A fejfájás elsősorban a megszokás során jelentkezik. A hallókészülékek lehetővé teszik a hallásimpulzusok fokozott észlelését. A megerősítés meghallgatása mellett az új ingerek hozzájárulhatnak az agyhoz is. Ez egy olyan kimerültség formáját eredményezheti, amelyet részben fejfájásban fejeznek ki. Ennek oka nem a hallókészülék, hanem maga az agy.

A hallókészülék meglazítja a szédülést a

-tól A szédülés potenciális zavaró tényezővé válik, különösen szenzoros hallásvesztéssel. Az ilyen típusú halláskárosodás esetén a belső fül befolyásolja, amely a hallás és az egyensúly helye. A leírt új inger túlcsordulása stresszes helyzethez vezet a fülek számára. A stressz viszont ismert, hogy olyan tényező, amely szédülést válthat ki. Túl hosszú, a hallókészülék stresszhez kapcsolódó egyensúlyi rendellenességet is eredményezhet.

A hallókészülék fülfájást okoz

A

fülfájásnak számos oka lehet. Néhányan hallókészülék viselésével válthat ki. Egyrészt a fülpohár dudoraiból származó sérülések a fájdalmas fülek oka. Másrészt, a fertőzések fülfertőzéseket vagy otomycosist válthatnak ki. A hallókészülék -kocsik az állandó érintkezést részesítik előnyben a bőrrel és a fülben tartó nedvességképződést, ezt okozza. A guggolt bőr a viszketés kockázatát és elősegíti a gyulladást.

A fülfájás és a gyulladás megelőzésére figyeljen a hallókészülékek éjszakai eltávolítására. Ez biztosítja a fül éjszakai szárítását és a fertőzés csökkenésének kockázatát. Annak érdekében, hogy a baktériumokat és a kórokozókat távol tartsák a fülcsatornától, napi a hallókészülékek tisztítását kifejezetten megtervezett tisztítószerekkel kell kidolgozni.

Rossz beszéd megértése a hallókészülékek ellenére

Előzetesen elmondhatjuk, hogy a hallás teljesítménye is teljesen egyéni hallókészülékkel. A megfelelő halláskárosodás és a hallgatási beállítások befolyásolják a nyelvi megértést végső soron. A hallásváltozás nem zárható ki, elsősorban az életkorhoz kapcsolódó hallásvesztés esetén, amely fokozatosan romlik. Tehát előfordulhat, hogy a nyelvi megértés romlása a hallgatás megerősítése ellenére fordul elő. Egyéb okok a helytelenül ülő otoplasztika, amely funkcionális károsodást eredményez, egy sérült összekötő tömlőt vagy hangos kilépési nyílásokat, amelyek faggyúszal és cerumokkal vannak eltömődve. Itt is a napi, alapos tisztítás a megelőzés eszköze. Ha a nyelvi megértés romlik, akkor a hallókészülék akusztikusával is meg kell konzultálni.

A hallókészülék a fülbe//H3> nyomja meg

Hibás -illesztő otoplasztika esetén nyomásmegfigyelés vagy gyulladás lehet. Ezenkívül a nyomáspontokat részben edzett hangtáblák okozzák. A hallókészülék akusztikusának a fülén kell konzultálni a fül útleveleinek lehetséges beállításához. A rendszeres ellenőrzést szintén ellenőrizni kell, és szükség esetén figyelembe kell venni a hangtáblák és az otoplasztika cseréjét. Általános szabály, hogy az utóbbi két -három év után megváltozik, de ez külön -külön változhat, és ezért korábban szükséges.

A hallókészülék intoleranciát/allergiát vezet

Mivel az otoplasztika és a hallókészülékek házak általában műanyagból készülnek, az anyagra adott reakciókat nem zárják ki. Dermatitis vagy bőrirritáció is előfordulhat, mivel a hallókészülék -gumiabroncsok a bőrön, ha korábban ingert tartalmazó krémeket vagy szappanokat használtak. Ennek azonban nem szabad jól adaptált hallókészülékkel fordulnia. Ha tudod, hogy érzékeny bőrrel rendelkezik, amely allergiára hajlamos, akkor ennek meg kell jegyeznie a hallási tanácsokat annak érdekében, hogy minimalizálja az allergiás reakció valószínűségét, ha lehetséges.

nem kívánt zajok hallókészülékekkel

A nem kívánt zajok, például a rohanás vagy a sípolás, akadályozhatják a hallgatási benyomást. A rauschen általában olyan nedvességgel fordul elő, amely a hallókészülékhez vezet, hogy megzavarja az elektromos csatlakozást vagy a szennyeződések miatt. Ezért a hallókészülékek tisztítását és szárítását a tisztítást és szárítást meg kell végezni. A csövek akkor merülnek fel, ha az otoplasztika már nem lezárja helyesen. Az eredmény egy visszajelzés, amelyet a hallásgátló szakember orvosol a fül útlevél beállításával. Az egyik leghíresebb sípot vagy sípoló hangot - a fülzúgás - leginkább hallókészülék viselésével gyengítik, de ezek ritkán megerősítik. A fülzúgás is túl sokáig kedvelheti. Ezekben az esetekben egy orvoshoz kell konzultálni.

A mellékhatások megelőzése

Egyes alapelvek segítenek megakadályozni a hallókészülékek mellékhatásait.