(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

hirtelen hallásvesztés az egyik fülön

Hirtelen alig hallott egy fülén vagy egyáltalán, hogy meglehetősen több félelem pillanat. Azonnal a horror forgatókönyvek készítése - de nem mindig ez állandó korlátozás vagy súlyos okok. Azonban az egyoldalú halláskárosodás mértéke meghosszabbíthatja a korlátokat vagy a teljesen süket. Ennek megfelelően a megfelelő tüneteket feltétlenül komolyan kell venni , de nem tanácsos pánikba kerülni. A szakember látogatása információkat nyújt az okokról és megmutatja a kezelési módszereket.

Egy oldalú hallásvesztés: okok és tünetek

hirtelen hallásvesztés a fülén egy hallásvesztés

Ha a fül meghallgatása hirtelen korlátozott vagy elveszik, ez a jelölése lehet a hallás hallás legyen, mert ez szinte mindig egy -egy oldalon fordul elő. Ebben az esetben további tünetek Mint egy unalmas fájdalom, tinnitus és szédülés. Nem teljesen világos, miért történik ez egyáltalán. Valószínűleg a keringési rendellenesség előfordulása esedékes, és különféle tényezők, beleértve a stresszet is, kedvelik. Az eredmény a hajsejtek funkcionalitásának szerszáma vagy korlátozása, ami azt jelenti, hogy az elektromos ingerekben a mechanikus stimulus irritációja. Ennek eredményeként létrehozzák a hallgatási pihenést.

Egy -oldalú hallásvesztés a otitisen keresztül

Az egyoldalú hallásvesztés nem mindig jelenti a hallásvesztést. Ő is tulajdonítható a , hogy szakszerűen elkerüljék a nem kezelés nemkívánatos következményeit. Gyakori vagy hosszú -lasting Központ fülgyulladások tartós halláskárosodást okozhat.

füleltolódás mint egyoldalú halláskárosodás kiváltójaként

Ha a fülviasz eltömíti a fülcsatornát, akkor a hallás szenvedhet. Általános szabály, hogy a székrekedést az orvosi vizsgálat során különösen gyorsan határozzák meg, mivel a külső fülcsatornát egy otoszkópiában általában megvizsgálják. A fül megtisztításával a székrekedés viszonylag könnyen eltávolítható. Általános szabály, hogy a hallás következésképpen visszatér .

Rövid távú hallásvesztés az egyik fülén egy hideg/koronán keresztül

Az egyik klasszikus tünet a megfázásokban az orr nyálkahártya membránjainak duzzadása . A duzzanat viszont akadályozza a fül szellőzését, és bizonyos esetekben folyadékfelhalmozódáshoz vezet. A fülben lévő nyomás érzése és a csökkentett hallgatási benyomás következhet. Leginkább A halláskárosodás eltűnik a fennmaradó hideg tünetekkel együtt.
A koronával kapcsolatban a hallási problémákat ismételten beszámolják, de ez egy meglehetősen ritka tünet, amelyre kevés részlet áll rendelkezésre. Feltételezhető, hogy a koronai fertőzéssel kapcsolatos tünetek a szív hallgatásához vezethetnek, mint egy hagyományos hideg.

halláscsökkenés az egyik fülén repülés után

A fülre gyakorolt ​​nyomás a repülés során széles körben elterjedt probléma , különösen a gyermekeknél. Bizonyos esetekben a korlátozott hallásmegértéshez kapcsolódó nyomás még a leszállás után is megmarad. Az, hogy mennyi ideig tart a nyomás kiegyenlítése elsajátítása és a hallgatás helyreállítása, az egyénileg is . Az idő nagy részében az egyszerű nyomás -kiegyenlítési taktika , például az ivás vagy a nyelés erősen segít. Repülés során tanácsos megelőzően rágni a rágógumi gumit, és elegendő ivást kell készíteni energikus nyeléssel. Bizonyos esetekben az egyoldalú halláskárosodás időpontjában meghosszabbodhat, de néhány napos tartós problémák után az A orvoslátogatást figyelembe kell venni.

A hirtelen, egyoldalú halláskárosodás egyéb okai

  • Fizikai károk
  • Nyomás a hang idegre
  • Probléma a belső fülben: például fertőzések
  • Betegségek: például kanyaró, mumpsz, meningitis

hallásvesztés az egyik fülön: Kezelés

Ha nincs komoly károsodás, várnia kell néhány napot , és figyelje meg, hogy a füled felépül -e. Ha nem ez a helyzet, vagy a tünetek súlyosbodnak, a látogatás az ENT orvoshoz ajánlott. Ha ez egy hallásvesztés vagy a hallókészülékek létrehozhat . Különösen itt a cros eszközök ideálisak, amelyek megerősítik az érintett fül hangját, és az egészséges fülbe helyezik. Tehát újra megteheti a tonális környezetét.